RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
SER MOT FREMTIDEN: Og hva som venter Mats Møller Dæhli er fortsatt usikkert.
SER MOT FREMTIDEN: Og hva som venter Mats Møller Dæhli er fortsatt usikkert. Foto: David Rawcliffe/propaganda (NTB scanpix)

Cardiff-sjefen hinter om Dæhli-salg

Sist oppdatert:
Men Russel Slade mener nordmannen er en klassespiller.

Mats Møller Dæhli har ikke vært på banen for Cardiff siden den 18. oktober i år. De siste kampene har han ikke engang vært i 18-mannstroppen til Cardiff i Championship.

Kan selges
I et ferskt intervju med lokalavisen WalesOnline åpner den nye manageren Russell Slade igjen for at nordmannen kan forsvinne i det kommende overgangsvinduet i januar.

NY SJEF: Russel Slade styrer Cardiff-skuta.

- Nøkkelen for ham nå er å jobbe målrettet og være klar. Men hvis det konkretiserer seg noe i fremtiden angående et klubbskifte, er det greit. Men hvis han drar, drar han til rett pris, advarer Slade ifølge WalesOnline.

- På den andre siden er det ingen tvil om at han vil spille seg inn i gruppa hvis han jobber hardt. Det er ikke noe tvil om det, for han er en kvalitetsspiller, mener Cardiff-sjefen.

Skade?
Solskjær-erstatteren har gjentatte ganger pekt på skader som en årsak til at Dæhli har blitt utelatt fra flere kamptropper.

Selv har 19-åringen kontant avvist at han har vært for skadet til å spille. Men Slade fortsetter skade-argumentasjonen.

- Mats dro avgårde på landslagssamling og hadde en liten skade. Men han har spilt for Norge, og det tar vi som et godt tegn. Han spilte litt under en time i hver kamp og kom gjennom uten problemer. Det hjelper oss, sier Slade til avisen.

Møtte Solbakken
Lokalavisen Wales Online skrev nylig at Dæhlis sparringspartner Jim Solbakken skulle over til Cardiff for å foreta en såkalt «kriseprat» med klubben. Det bekrefter Slade.

- Jeg har snakket med både Mats og agenten hans. Gutten vil spille fotball, og det er bra. Grunnen til at han ikke har kommet med i kamptroppene er fordi han ikke har vært 100 prosent, mener manageren.

Nettavisen snakket med Dæhli om situasjonen i Cardiff før privatkampen mot Estland tidligere denne måneden. Da var unggutten klar på at han trenger mer spilletid, men kunne ikke si så mye mer om klubbsituasjonen i Wales.

- Hvis du ikke får spilletid, drar du til en ny klubb i januar?

- Jeg håper vi får tatt en prat om dette på et tidspunkt og se om vi kan finne en løsning på dette som er bra for begge parter, sa Dæhli under landslagsamlingen forrige uke.

JOBB VIDERE: Cardiff-manager Russel Slade ønsker å se mer av Mats Møller Dæhli.


- Må komme seg bort
MAX-kommentator Kenneth Fredheim er krystallklar på hva Dæhli må gjøre.

- Han må bort fra Cardiff og Championship. Det er ikke riktig liga for ham. Der er det mye opprevet tempo og mye fysikk. Da er det vanskelig å skinne med de kvalitetene Dæhli har. Det blir feil for ham, sier kommentatoren til Nettavisen.

- Hvor bør han dra?

- Jeg ser for meg at han kunne passe inn i tysk eller spansk toppdivisjon. Det ville vært en ønskedrøm om han kom inn i en bra klubb i de ligaene, sier Fredheim.

19 år gamle Dæhli kan i det minste se tilbake på et godt landslagsår. Unggutten har vært det norske landslagets beste spiller i 2014, ifølge Nettavisens landslagsbørs.

LES OGSÅ:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere