RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Cardiff-spørsmålet de ikke vil svare på

LAGKOMPISER: Mats Møller Dæhli og Magnus Wolf Eikrem spiller både for landslaget og Cardiff.
LAGKOMPISER: Mats Møller Dæhli og Magnus Wolf Eikrem spiller både for landslaget og Cardiff.
- Tror ikke jeg skal kommentere det, sier Mats Møller Dæhli.

PRAHA (Nettavisen): I løpet av kort tid har den walisiske fotballklubben Cardiff fått kallenavnet «Little Norway». Ole Gunnar Solskjær har kommet inn som manager i klubben og han har tatt med seg flere landsmenn til balløya.

Magnus Wolf Eikrem, Mats Møller Dæhli og Jo Inge Berget er alle hentet inn for å hjelpe Solskjær med å sørge for at Cardiff redder plassen i Premier League.

Enn så lenge har det imidlertid vært tøft. Under Solskjær har klubben kun vunnet én ligakamp i 2014 og ligger nest sist på tabellen, med ti kamper igjen.

Upopulær
I tillegg til at de røde (eller blå, om du vil) sliter sportslig, er det også stadig protester mot Cardiffs eier, omstridte Vincent Tan. Mannen fra Malaysia har gjort seg svært upopulær blant supporterne og de ønsker ham fjernet.

I engelsk presse har denne Tan blitt framstilt som en noe maktsyk, nådeløs og ignorant klubbleder. Måten han kvittet seg med tidligere manager Malky Mackay og hans stab på, gjengen som fikk Cardiff opp i Premier League for første gang i klubbhistorien, fikk mange til å reagere med sjokk og vantro.

En del andre valg, som for eksempel å bytte ut klubbens tradisjonsrike blå drakter med rødt, har heller ikke falt i god jord. På toppen av dette har Tan flere ganger kommet med uttalelser som er totalt blottet for fotballforståelse, som da han angivelig spurte Mackay om hvorfor keeperen ikke scoret oftere, etter at han hadde sett en burvokter finne veien til nettet i en annen kamp.

- Ingen kommentar
Ole Gunnar Solskjær har på sin side uttalt at han har tro på ambisjonene til klubbeieren og at de to ikke har noe problem med å jobbe sammen. Slik sett skulle man tro at det finnes en side av Tan som ikke har kommet like godt fram i media. Britisk presse har det med å se ting enten svart eller hvitt.

PÅ PLASS: Magnus Wolff Eikrem er i Tsjekkia med landslaget.


Da Nettavisen møtte den norske Cardiff-duoen Møller Dæhli og Wolff Eikrem i Praha i forbindelse med at Norge skal møte Tsjekkia til privatlandskamp, ønsket imidlertid ingen av dem å si noe særlig om den omstridte klubbeieren.

- Har du fått et annet inntrykk av Tan, enn det som kommer fram i media?

- Det spørsmålet tror jeg ikke jeg skal kommentere. Det som er viktig for meg er at jeg spiller fotball og blir bedre, sier Mats Møller Dæhli til Nettavisen.

Wolff Eikrem var like ordknapp.

- Jeg har ikke møtt ham mange ganger, så det vet jeg ikke, sier han.

- Du har vel dannet deg et inntrykk?

- Nei, det vil jeg ikke si noe om, fortsetter Eikrem til Nettavisen.

- Tar nivået
Når det gjelder Møller Dæhli, som ble hentet til Cardiff fra Molde, så har den norske unggutten vist gode takter siden overgangen og er den av de norske spillerne som har høstet best omtaler for sin innsats i Cardiff så langt.

Landslagsspilleren føler selv han har tatt nivået bra.

- Men det er forskjell på å ta nivået og gjøre det så bra at du utgjør en forskjell. Men det har gått fint så langt og jeg ønsker å starte kamper.

Etter et pinlig 4-0-tap for Hull hjemme på Cardiff City Stadium i slutten av februar, så Solskjærs klubb langt stødigere ut i møtet med Tottenham søndag. Selv om det ble et nytt tap, var det framgang å spore i spillemessig.

- Ja, vi la om til fem bak, prøvde å demme opp og satse på kontringer. Det var en klar forbedring og det er slik vi må gjøre. Det er den sjansen vi har til å vinne kamper og snu den dårlige trenden, sier Møller Dæhli til Nettavisen.

Midtbanespilleren har jobbet med Solskjær i Manchester United og Molde tidligere. Han mener nordmannen holder hodet kaldt i en tøff situasjon.

TRENING: Mats Møller Dæhli klar for trening med landslaget i Praha.


- Han er den samme manageren. Samme filosofi og samme måte å gjøre ting på. Han lar seg ikke stresse av dette. Han er helt rolig, sier unggutten.

- Veldig hyggelig
Landslagssjef Per-Mathias Høgmo har også fått med seg at Møller Dæhli har vist lovende takter i Cardiff og håper unggutten også kan bli en bidragsyter på landslaget de kommende kampene. Norge skal ut i EM-kvalik til høsten.

- Situasjonen til Mats i Cardiff er veldig hyggelig, sier Høgmo.

- Han har prestert bra så langt. Det er veldig gledelig. Han leverer stabilt på høyt nivå. Han er en type som kan være med å prege kamper. Han skal få skynde seg langsomt, men jeg registrer at han har en veldig god kurve.

Onsdag får vi trolig se Møller Dæhli i aksjon med flagget på brystet igjen.

Midtbanespilleren var involvert i møtene med Danmark og Skottland i 2013 og gjorde sine saker bra den gang. I Praha blir det nye muligheter til å imponere.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere