*Nettavisen* Sport.

Carew: - Moa er førstevalget

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

- Det sier seg selv, mener landslagsprofilen.

31.08.11 17:08

ULLEVÅL (Nettavisen): John Carew har lenge vært selvskreven på det norske landslaget.

Slik er det ikke lenger.

Mohammed «Moa» Abdellaoue har vært så god for Hannover og det norske landslaget, at han nå nærmest er garantert spissplassen mot Island på fredag.

- Skulle bare mangle
John Carew møtte pressen etter landslagstreninga onsdag, og han skrøt veldig av prestasjonene Moa har levert den siste tiden.

- Føler du at Moa nå er et førstevalg på spissplass, Carew?

- Ja, det skulle da bare mangle med den starten han har hatt, og den oppkjøringen han har hatt. Det sier egentlig seg selv (at Moa er et førstevalg). Jeg har kun holdt på i tre uker, og henger litt på etterskudd. Men vi får se hva sjefen velger, sier Carew til Nettavisen.

Les også: - Ingen vil ha Carew

- Fortjent om Moa starter
Han har likevel ikke mistet troen på at han kan vinne «spisskampen» mellom ham og Moa.

- Vi får se. Moa har hatt en fantastisk start på sesongen, så det er veldig fortjent om han starter. Det viktigste er at vi har det beste laget på banen, og hvis Moa spiller nå, er det fordi han har fortjent det, sier West Ham-proffen.

- Du har vært et sikkert valg tidligere, hvordan er det nå å være i en utfordrerposisjon?

- Ja, jeg har jo det, men det har vært tett kamp om spissplassen tidligere i kvaliken også. Det er vel fortjent om Moa starter. Det kommer sikkert til å bli knallbra, sier han.

Formen god nok for 90 minutter
Drillo har ennå ikke valgt formasjon, men mye tyder på at Norge møter Island i den velkjente 4-5-1-formasjonen. Da kan det bli plass til både Moa og Carew, med Moa trukket ut på venstresiden.

Formen er god nok til å spille en hel kamp, forsikrer Carew.

- Jeg ville jo gjerne hatt to, tre kamper til under beltet, men nå har jeg hvert fall vært involvert i tre kamper i uka som var. Den fysiske formen er veldig bra, men skulle gjerne vært i bedre kampform. Jeg hadde nok holdt 90 minutter, men det handler om kamprytme, sier han.

Les også: - Dette har Moa studert i timevis

Om han skulle ende opp med å bli benket fra start, er det ingen sure miner fra stjernespissen.

- Jeg vil jo spille fra start som alle andre, men logikken i fotballen tilsier at de som spiller har fortjent plassen. Jeg har vært med så lenge, og startet så mange kamper, at jeg har ingenting å klage på. Jeg er bare glad for å være med, jeg som snart er 32 år, ler Carew.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.