RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Carew jakter på ny Arsenal-skalp

Sist oppdatert:
Nordmannen kan stikke kjepper i serielederhjulene lørdag.

Følg samtlige Premier League-kamper LIVE i Nettavisen lørdag

Hjemmesterke Aston Villa - med John Carew på topp - møter tabellener Arsenal på Villa Park sent lørdag ettermiddag. Forventningene er skyhøye i Birmingham etter fire seirer på rad - tre av dem på fremmed gress.

Carews klubb innehar 6. plass på tabellen, kun bak Liverpool på dårligere målforskjell.

«Arsenal-dødaren»
Lørdag kan det være duket for årets første serietap for «Gunners» denne sesongen, ikke minst hvis John Carew finner tilbake til gamle takter.

Historisk sett har nemlig nordmannen et ytterst solid grep på de ubeseirede gjestene fra London:

  • Mesterliga, 2001: Som Valencia-spiss header John Carew inn kampens eneste mål etter 75 minutter av andre kvartfinalekamp mot Arsenal. Londonlaget slås ut på bortebane i Spania. Valencia avanserer senere helt til finalen, men må til slutt gi tapt på straffespark.
  • Meserliga, 2003: Valencia må vinne sin siste gruppekamp for å avansere til sluttspillet. Carew banker inn begge målene mot Arsenal i 2-1-seieren. Valencia avanserer sammen med Ajax. Arsenal er ute.

I scoringsform
Ved nettkjenning lørdag kan Arsenal-dødaren Carew påføre serielederen et nytt skudd for baugen. Den norske spydspissen har scoret mål i de siste to siste seriekampene, og rapporteres å være på vei tilbake til storformen.

Det gir Villa-manager Martin O'Neill tro på seier på hjemmebane.

- Arsenal er et stort lag med en stolt historie, men vi er klare for oppgaven. Om vi er moden nok, er en annen sak, sier O'Neill til klubbens hjemmeside.

Stemingen i laget er det i hvert fall ingenting å si på.

- Dette er den ultimate utfordringen for oss. Vi møter et fantastisk lag med en stor manager. De har et stykke å gå før de er like gode som laget som gikk 49 kamper uten å tape, men de er fortsatt artige å se på, skryter nordiren.

Følg Aston Villa-Arsenal LIVE fra 18.15

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere