Carew klar for sin niende klubb

Foto: Pa Photos/Scanpix

Stoke City låner nordmannen fra Aston Villa ut denne sesongen.

21.01.11 13:38

John Carew skal ha kommet på kant med Aston Villas manager Gerard Houllier, og dermed valgte franskmannen for andre gang å kvitte seg med lørenskoggutten.

Forrige gang det skjedde, var da Houllier var manager i Lyon. Den gang solgte han Carew til nettopp Aston Villa.

Kontraktløs til sommeren
Ryktene om at Carew var på vei bort fra Aston Villa, startet tidlig denne vinteren. Det var ventet at han skulle bli solgt, ettersom han bare har et halvår igjen av kontraktstiden i birminghamklubben.

Fredag ble det imidlertid klart at Carew leies ut til Stoke. Dette bekrefter klubben på sin nettside.

- Dette er en fantastisk signering! Johns statistikk snakker for seg selv, for han har scoret mål på høyeste nivå gjennom hele karrieren. I tillegg til all den erfaringen han har fått på internasjonalt nivå, har han spilt for toppklubber i Europa og prestert i Champions League i mange sesonger, inkludert i en finale med Valencia, sier Stokes manager Tony Pulis.

- På toppen av dette var han Aston Villas toppscorer forrige sesong, med 17 mål, så vi har fått en spiss med en enestående merittliste.

Carew har tidligere spilt for Lørenskog, Vålerenga, Rosenborg, Valencia, Roma, Besiktas og Lyon. Stoke blir med andre ord hans niende klubb. Han spilte 14 ligakamper - fire som innbytter - for Aston Villa denne sesongen, for øvrig uten å score mål.

Houllier kritiseres
Aston Villa hentet tidligere denne uka stjernespissen Darren Bent fra Sunderland for 18 millioner pund. Det lå med andre ord i kortene at en Villa-spiss ville forsvinne ut.

Houllier får for øvrig kraftig kritikk for oppførselen sin - fra både Sunderlands manager Steve Bruce og kollega Ian Holloway i Blackpool. Sistnevnte reagerer på Houlliers oppførsel i forbindelse med Villas interesse for midtbanespilleren Charlie Adam.

Les mer her: Voldsomt angrep på Houllier

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag