RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Carew overbeviste Riise

Foto: AFP/Scanpix
Sist oppdatert:
Les hvorfor John Arne Riise valgte Roma.

Onsdag ble John Arne Riise solgt til AS Roma etter sju sesonger i Liverpool og engelsk fotball. Nå starter et nytt kapittel for 27-åringen, som også har spilt for Monaco i Frankrike.

Etter 371 kamper og 31 mål for Liverpool reiser han nå fra gode venner som Jamie Carragher og Steven Gerrard.

Føler seg hjemme
Flere klubber viste interesse for den norske backen, men etter en prat med John Carew - som selv har spilt i Roma - var valget enkelt.

- Jeg snakket med John og han snakket varmt om atmosfæren. Nå har jeg nettopp kommet og allerede føler jeg meg som hjemme. Byen er veldig vakker og været er herlig - det er til og med varmt ved nitiden om morgenen, sier Riise.

Dette er første gang han uttaler seg offentlig siden overgangen ble klar.

- Jeg valgte Roma fordi det er en stor klubb med flotte fans, og de vant Coppa Italia. Roma har erfarne spillere. Jeg kjenner Ludovic Giuly fra min tid i Monaco, hvor vi spilte sammen. Og Francesco Totti er et fenomen. I tillegg har de Daniele De Rossi, som er en av de beste midtbanespillerne i Europa og vokser til å bli en virkelig stor spiller, forteller Riise til Liverpool offisielle nettsted.

Hylles av Carragher
Han får gode skussmål av sin tidligere klubbkamerat Jamie Carragher, en av de største profilene i Liverpool.

- John Arne har vært en fantastisk spiller for Liverpool i seks eller sju sesonger nå. Han kan være veldig stolt av det han oppnådde i Liverpool, sier Jamie Carragher.

Høydepunktet er selvsagt mesterligatriumfen i 2005. Riise vant også FA- og ligacupen.

- Han har spilt på et veldig høyt nivå i lang tid nå. Han er aldri skadet og han er veldig profesjonell, en som alltid tar vare på seg selv, mener Carragher.

Andrevalg
Liverpools manager Rafael Benitez foretrakk som regel brasilianeren Fabio Aurelio på venstrebacken denne sesongen. I tillegg banker den unge argentineren Emiliano Insua på førstelagsdøra.

Benitez kommer trolig til å selge flere kjente navn denne sommeren. Både Xabi Alonso og Peter Crouch skal være på vei bort.

John Arne Riise blir å finne i Mesterligaen også kommende sesong, ettersom Roma endte på andreplass i Serie A denne sesongen. Den italienske klubben har ifølge BBC vært på jakt etter Riise i lang tid.

- Alle på Anfield vil gjerne ønske Riise alt godt i hans nye karriere i Italia. John Arne har vært en fabelaktig tjener for Liverpool i mange år, sier daglig leder Rick Parry.

Gå til sportsforsiden!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Vinn flatskjermer i Nettavisens EM-quiz

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere