Carew ringte Wathne om kritikken

Foto: Gorm Kallestad / Scanpix

Davy Wathne skulle prate om John Carews påståtte lønnskrav på «Fotballkveld».

27.08.12 20:00

Mange hevet øyenbrynene da VG i helgen meldte at John Carew krevde seks millioner kroner for å spille ut sesongen for Vålerenga.

Avisen hevdet lønnskravene ble uspiselige for osloklubben, som dermed trakk seg ut av forhandlingene med den klubbløse angrepsstjernen.

Søndag kveld ble det varslet av Davy Wathne & co skulle diskutere Carews lønnskrav på «Fotballkveld». På formiddagen kunne man se et reklameinnslag der Davy Wathne spurte om «det hadde rablet» for den tidligere West Ham-spissen.

Da programmet gikk på luften sent søndag kveld var tonen annerledes. Davy Wathne forsvarte da Carew, og mente VGs oppslag var basert på feiltakelser.

Carew hadde nemlig ringt Wathne i forkant av programmet for å gi sin versjon av saken.

- Er motivert
Overfor Nettavisen forklarer Davy Wathne hva telefonsamtalen dreide seg om.

- Det var mer av privat karakter, men han kom med relevante opplysninger om hvor saken står og hva han tenker. Han bekreftet det jeg trodde og tenkte, han har en «drive» i retning Brasil-VM, han har motivasjon og lyst til å være med på hans siste mesterskap. Det hadde vært praktisk med Vålerenga, og det var ikke økonomien som var spennende, forteller Wathe til Nettavisen.

- Hva sa han om de påståtte lønnskravene?

- Det sier han bare er tøv og en misforståelse. Jeg opplever det som tatt ut av en sammenheng. Han fortalte meg at han har konkrete tilbud, der han kunne sikret seg en lønn på ti millioner netto. Det handler ikke om pengene, men VIFs innstilling, sier Wathne.

Vil ikke være del av en konflikt
Det skal nemlig ha vært delte meninger innad i Vålerenga om Carew burde hentes til klubben. Det gjorde at spissen mistet lysten til å returnere til klubben han spilte for tidlig i karrieren.

- Sånn han oppfattet det, er det en slags intern uenighet om dette er veien å gå for Vålerenga. Han akter ikke å være en del av en konflikt og vil ikke bli et diskusjonstema. Hele klubben må ønske at han kommer, og han vil ikke føle seg omdiskutert, forteller TV 2-profilen.

Wathne tror Vålerenga taper på avgjørelsen om å ikke hente Carew til klubben.

- Gjennom pressen er det skapt et bildet av ham, der han går med flotte damer på catwalken i London, men han er en annen person. Hele John Carew er noe annet. De unge spillerne i Vålerenga ville skjønt hvor mye det krever av forsakelse for å bli god. Ting kommer ikke gratis hvis man skal oppnå det John har oppnådd, forteller Wathne.

Foto: Paul Weaver/Mediehuset Nettavisen

- Virket han lei seg for at de påståtte lønnskravene hans er blitt et diskusjonstema?

- Han hever seg vel over folkesnakk, noe han har gjort så lenge han har spilt fotball. Det var fint å snakke med ham på telefon, og han hjalp oss ha et noe mer nyansert utgangspunkt for diskusjon, slik at vi ikke satt tre voksne menn i studio og synset med feil utgangspunkt, forteller Wathne.

TV 2-ikonet forteller at han tviler på at Carew blir tatt ut i Drillos landslagstropp mandag formiddag. Samtidig mener han at Carew har mye å tilføre norsk fotball, om han velger å spille for en tippeligaklubb.

- Hvis han har den motivasjonen han sier han har, er han en klasseangriper. Han er en skikkelse og figur som hadde skapt blest om Tippeligaen, både på treninger og kamper, sier han.

Tror på mer landslagsspill
- Tror du John Carew kommer til å spille flere kamper for det norske landslaget?

- Ja, det gjør jeg. Jeg tror han finner seg en klubb og sørger for å være så god fysisk at han blir interessant og riktig å ha med. Vi er så få i Norge, og landet har et begrenset utvalg klassespillere, at han hadde vært et selvfølgelig valg når han er i form, sier Wathne.

Og utdyper:

- Ser man på historien, åpnet han VM-kvaliken sist med scoring mot de regjerende verdensmesterne Italia. Ser man på EM-kvaliken, der vi slo Portugal og det målet vi scoret på Ullevaal, skapte Carew det alene, selv om Huseklepp scoret. Han kan være utslagsgivende i kamper, og har noe ingen andre har, fortsetter han.

Nettavisen har vært i kontakt med Carews rådgiver Per A. Flod. Han ønsket ikke å uttale seg ytterligere om saken, men sa dette til VG i helgen om spissens påståtte lønnskrav:

- Alt dette er bare spekulasjoner. Hvis det var aktuelt for John å spille for VIF, ville det definitivt ikke vært på grunn av penger. John har tjent så mye penger at det enhver norsk klubb er i stand til å betale ville vært ganske uinteressant, sa Flod til VG.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.