*Nettavisen* Sport.

Carew scorer aldri mot Liverpool

Foto: Scanpix / AP Photo / Tom Hevezi

Men onsdag kveld kan nordmannen rette på nettopp det.

02.02.11 18:17

I løpet av en lang og innholdsrik karriere har John Carew møtt Liverpool ved åtte anledninger.

Under tiden i Valencia sto Lørenskog-gutten på motsatt banehalvdel som de røde to ganger, mens han som Aston Villa-spiller har møtt klubben seks ganger.

LES OGSÅ: Suarez kan debutere

Aldri scoret
Fellesnevneren for alle disse kampene er at den norske kraftspissen har gått målløs av banen i alle kampene.

Seier har det heller ikke blitt for Carew mot Anfield-klubben siden møtene mellom Rafael Benitez' Valencia og Liverpool i Mesterligaen i 2002.

Lagene møttes i turneringens gruppespill, og den spanske klubben vant henholdsvis 2-0 på Mestalla og 1-0 på Anfield.

Tungt i Villa
Under sin tid i Aston Villa var statistikken rimelig blek for den nåværende Stoke-spissen. På seks kamper ble det fire tap og to uavgjorte siden første møte i 2007/08-sesongen.

Den 22. mars 2009 gikk det for eksempel veldig hardt for seg, da Birmingham-klubben tapte hele 5-0 i Liverpool. Steven Gerrard (3), Dirk Kuyt og Albert Riera scoret for de røde.

Også denne sesongen fikk Carews og hans daværende klubb juling borte mot Merseyside-laget. David Ngog, Maxi Rodrigues og Ryan Babel sørget for 3-0-seier i desember 2010.

Onsdag kveld rusler trolig Carew ut på Anfield til sitt totalt niende møte med Liverpool. Og kanskje kan han få sin første fulltreffer mot scouserne?

Følg oppgjøret mellom Liverpool og Stoke her!

Scoret jevnt
Men selv om det ikke har gått på skinner mot akkurat Liverpool for nordmannen, står likevel 30-åringen med 37 fulltreffere på 113 kamper totalt for Aston Villa i Premier League.

Til nå i karrieren har Lørenskog-gutten scoret 110 mål på 338 kamper for Valencia, Roma, Lyon og Villa i alle turneringer. Også for Vålerenga og Rosenborg gjorde spissen seg bemerket foran mål.

For det norske landslaget har han gjort 23 mål på 86 kamper.

Denne sesongen har det blitt lite nettsus i ligaen for den store nordmannen, men etter klubbyttet fra Aston Villa til Stoke ligger alt til rette for at sesongens første fulltreffer kan komme.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.