*Nettavisen* Sport.

Carew støtter sparket manager

John Carew mener Besiktas gjorde en stor feil ved å kvitte seg med manager Vicente del Bosque.

27.01.05 16:53

del Bosque måtte gå etter bare åtte måneder i klubben. Noe som får den norske landslagsspissen til å reagere.

- John hadde et veldig god forhold til del Bosque. Han mener klubben gjør en stor feil når de kvitter seg med en så dyktig trener, sier Carew-rådgiver Per A. Flod til VG Nett.

Årsaken til oppsigelsen skal ifølge rapporter i tyrkisk media være de skuffende resultatene både i den hjemlige serien og i europacupen.

Det skal allerede være klart at nåværende Rizespor-trener Riza Calimbay overtar som nye sjef for Carew & Co. En representant for klubben ville ikke kommentere saken, men opplyste at styret ville komme med en pressemelding senere torsdag, melder Reuters.

Det var i juni i fjor at del Bosque undertegnet en meget lukrativ torårskontrakt med Istanbul-klubben. Den tidligere Real Madrid-treneren var mannen som skulle løfte Besiktas tilbake til gamle høyder etter en skuffende fjorårssesong.

Men når den tyrkiske ligaens vinterpause nå nærmer seg, ligger Besiktas på en beskjeden femteplass, 14 poeng bak ledende Fenerbache. John Carews lag røk ut av UEFA-cupen da de tapte mot italienske Parma i siste kamp i gruppespillet i desember.

Dråpen som fikk begeret til å renne over, var da Besiktas ble slått ut av den hjemlige cupen med 1-3 mot Konyaspor.

Det har lenge vært spekulert i at flere av stjernene del Bosque tok med seg til Besiktas, blant dem John Carew, kan være på vei bort. Det er foreløpig uklart hva avskjedigelsen av spanjolen vil få å si for Carews fremtid i klubben.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.