Carew sulten på revansje

Foto: AFP/Scanpix

For ett år siden ble John Carew snytt for Europaliga-spill av Rapid Wien. Det vil ikke landslagsspissen ha noen gjentakelse av.

16.08.10 18:27

Oslo: For andre gang på like mange år har nemlig Aston Villa fått nettopp Rapid Wien som motstander i siste kvalifiseringsrunde til høstens europaliga. I fjor trakk østerrikerne det lengste strået, og gjorde slutt på Villas Europa-eventyr nesten før det hadde startet.

John Carew husker de to kampene med blandede følelser. Det første møtet i Wien måtte landslagsspissen stå over på grunn av sykdom - og se lagkameratene tape 1-0.

Til returkampen i Birmingham var lørenskogingen spilleklar - og lenge så han ut til å ha sendt hjemmelaget ut i Europa med sin 2-0-scoring. Et sent Rapid-mål snudde imidlertid alt på hodet - og Villa forsvant hodestups ut.

Få Nettavisens Premier League-rykter på sms: Send PLRYKTER til 2242 (Tjenesten koster 2,- kroner pr. melding).
Mobil: Få scoringsvarsel på ditt lag

- Skuffende
- Det var et av sesongens aller mest skuffende øyeblikk - sidestilt med finalen i ligacupen og semifinalen i FA-cupen. Det var trist, men det skal vi forandre i år, sier Carew til Mercury Sun.

Han ber nå lagkameratene glemme det som skjedde mot Rapid for ett år siden.

- Jeg vet ikke helt hva som gikk galt i fjor. Har egentlig ikke tenkt så mye på det. Vi må uansett bare legge det bak oss. Jeg er overbevist om at vi er mer enn gode nok til å vinne denne gangen, sier landslagsspissen.

Som i fjor åpner Villa borte i den avgjørende kvalifiseringsduellen mot Rapid. Kampen i den østerrikske hovedstaden spilles torsdag, med retur én uke seinere.

Oddsen: 12,9 i odds på Newcastle-seier over Manchester United i kveld!

Sterk åpning
I Birmingham er hungeren på suksess i Europa stor - og John Carew vet godt hva det betyr for en storklubb å vise seg fram utenfor egne landegrenser.

- Det er veldig viktig for oss å gjøre det bra i Europa. Jeg vet fra tiden i Valencia at det er viktig for framtida, sier lørenskogingen.

- Vi klarte det ikke i fjor, men bør definitivt klare det denne gangen. Jeg er trygg på at vi fikser det, gutta gjorde en god forsesong og viser god form, tilføyer han.

Aston Villa åpnet årets ligasesong med sterk 3-0-seier over West Ham - og virket upåvirket av de siste ukenes turbulens både på trener- og spillerfronten.

Spekulasjon
Med bare en liten uke igjen til seriestart valgte Martin O'Neill overraskende å si opp som trener - med begrunnelse i uoverensstemmelser med ledelsen rundt klubbens framtid.

Spekulasjonene har gått høyt med hensyn til potensielle arvtakere, og den tidligere amerikanske landslagssjefen Bob Bradley er av mange tippet som det heteste navnet. Bradley sa i forrige uke opp jobben sin i hjemlandet.

Samtidig lanserte selveste Diego Maradona seg selv som kandidat til jobben på Villa Park i helgen. Om trenerspørsmålet er avklart innen torsdagens kamp, vites ikke.

Avklart kan derimot James Milners overgang til Manchester City være. Lørdag var midtbanemotoren på banen og scoret mot West Ham, men mye tyder på at det var 24-åringens avskjed med Villa-fansen. Dermed risikerer Carew & co. å møte Rapid uten av sine aller beste spillere. (ANB)

Få Nettavisens Premier League-rykter på sms: Send PLRYKTER til 2242 (Tjenesten koster 2,- kroner pr. melding).
Mobil: Få scoringsvarsel på ditt lag
Er du enig? Sjekk Nettavisens Premier League-tips.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.