Carew ut av landslagstroppen

Foto: Erlend Aas / SCANPIX

«Mangler treningsgrunnlag», forklarer fotballforbundet.

06.06.11 12:40

John Carew er ikke med i troppen som møter Litauen til privatlandskamp tirsdag. Det opplyser Norges Fotballforbund.

Grunnen til dette er spissens begrensede treningsgrunnlag, heter det i en pressemelding.

Var svak i Lisboa
Carew var på banen da Norge tapte 1-0 mot Portugal i Lisboa lørdag, men har spilt lite på klubbnivå i vår og har derfor behov for hvile.

31-åringen vil derfor ikke være en del av landslagstroppen videre i samlingen.

Mot Portugal fikk spissen en time på banen før han ble byttet ut med Mohammed Abdellaoue. I duell med tøffe stoppere, skapte fyrtårnet svært lite på topp.

I etterkant måtte den bereiste utenlandsproffen tåle mye kritikk fra pressen for innsatsen mot portugiserne. Mandag gikk Viasat-kommentator Roar Stokke hardt ut mot spissen i Dagbladet.

- Carew virket kjørt etter en halv time og burde vært tatt av i pausen. Det er ikke slik han skal framstå. Han er ikke sulten nok, sier Stokke.

- Carew er egentlig i en gullalder. Han bør ha fire gode år foran seg. Men det forutsetter at han er godt trent og dedikert til oppgaven, fortsetter kommentatoren.

Samtidig var også Abdellaoue mye mer livlig på topp, da han erstattet Carew. Forfallet fører trolig til at Abdellaoue får sjansen fra start mot Litauen.

Bare 13 kamper
Den storvokste Lørenskog-gutten ble nylig fristilt av sin engelske klubb Aston Villa og står nå uten arbeidsgiver. Han hadde vært på lån i Stoke siden januar.

Carew ble sendt til Britannia Stadium, etter at Gérard Houllier overtok roret i Villa. De to kom dårlig overens, som Carew snakket litt om her.

Men heller ikke i Stoke fikk nordmannen mye spilletid mot slutten av sesongen. Totalt fikk han med seg 13 kamper og scoret to mål siden januar.

Ifølge Dagbladet kan tyrkiske Trabzonspor bli neste stopp for den norske spissen. Carew har også tidligere spilt i Tyrkia, da for Besiktas.

Viktig landskamp
Tirsdagens oppgjør mot Litauen var i utgangspunktet bare en treningskamp, men på grunn av seedingen til VM-kvalifiseringen kan kampen likevel få betydning.

Per dags dato er Norge rangert som nummer åtte i Europa på FIFA-rangeringen. De ni beste i Europa kontinentet blir satt i seedingsgruppe en.

Derfor er det viktig for Egil Drillo Olsens menn å vinne mot Litauen, slik at laget beholder den høye plasseringen på FIFA-rankingen.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.