RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: KEVORK DJANSEZIAN (Afp)

Casillas & co. til streik

Sist oppdatert:
De to første serierundene i Spania er i fare.

Den spanske spillerforeringen (AFE) annonserte torsdag at de tar ut rundt 100 spillere fra den spanske toppserien og andredivisjon i streik.

Blant de som er tatt ut er spillere som Iker Casillas, Carles Puyol, Juan Mata, Xabi Alonso, Sergio Garcia, Santi Cazorla og Fernando Llorente.

Årsakene til streiken er mangedelte. AFE er uenig med arbeidsgiverne i om pauser på grunn av landskamper skal være lønnet, spillernes rettigheter til bilder og rettighetene til spillere som ikke får utbetalt lønn.

AFE hevder at klubbene ikke oppfyller spillernes kontrakter, og at de skylder rundt 50 millioner euro til mer enn 200 spillere.

- Det har ikke respekterte idrettens verdier. Vi krever ikke mer penger, vi ønsker bare at kontraktene skal oppfylles, å sikre at gjeld blir betalt og fotballen forblir en sunn konkurranse, sier leder i AFE Luis Rubiales.

Streiken er planlagt å vare gjennom de første to serierundene i Spania. Den første runden skulle egentlig sparkes i gang 20. august.

Men Rubiales holder døren åpen for at partene fortsatt kan komme til enighet.

- Dette betyr ikke at vi dropper all dialog, det fortsetter vi med til det beste for spillerne og for fotballen, men ligaen kommer ikke til å starte før en ny avtale er signert, sier han ifølge AFP.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere