RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Casillas: - Tilgi oss

LITE LYSTIG: Iker Casillas ba om folkets tilgivelse etter Spanias VM-nedtur.
LITE LYSTIG: Iker Casillas ba om folkets tilgivelse etter Spanias VM-nedtur. Foto: Nick Potts (Pa Photos)
Sist oppdatert:
Spanias keeper legger seg langflat etter VM-fiaskoen.

SPANIA - CHILE 0-2:

Spania skulle reise seg etter det pinlige 1-5-nederlaget for Nederland forrige uke, men gikk på en ny smell mot Chile onsdag. Den regjerende verdensmesteren er dermed slått ut av VM før gruppespillet er over.

Det er selvsagt en stor overraskelse og enktelte vil til og med kalle det et sjokk, men det begynner også å bli mange år siden en regjerende mester har gått langt i et VM.

SLAGEN MANN: Vincente del Bosque innrømmer at Spania fortjente å ryke ut av VM.

De fire siste verdensmesterskapene er det bare Brasil som har kommet seg ut av gruppespillet etter å ha vunnet VM fire år tidligere.

Eduardo Vargas og Charles Aranguiz scoret målene for Chile og sørget for at den siste gruppespillskampen mot Nederland blir en ren gruppefinale.

Spania har nå kun æren å spille for i sin siste kamp mot Australia. Spanjolene har nå sluppet inn sju mål på sine to kamper i VM. Til sammenligning slapp laget inn seks mål i løpet av EM 2008, VM 2010 og EM 2012 til sammen.

- Fikk som fortjent
Trener Vincente del Bosque innrømmet etter kampslutt at laget hans fortjente å bli slått ut av VM.

- Vi fikk som fortjent. Motstanderne våre var bedre enn oss, og jeg har ingen unnskyldninger for tapet. Vi viste karakter og gikk i angrep, men vi var ikke heldige foran mål, sa del Bosque ifølge Football-Espana.

Han gikk ikke med på at spillerne hans la ned for liten innsats i møtet med Chile.

- Spillerne løp, selvfølgelig gjorde de det. Når man ligger under, må man løpe mer, sa del Bosque som la til at det ikke er rett tidspunkt for å diskutere hans egen framtid som landslagssjef for Spania.

(artikkelen fortsetter under bildet)

SJOKKEXIT: Spania er sammen med Australia første lag som er ute av årets VM.


Casillas: - Tilgi oss
Det samme sa Iker Casillas da han ble spurt om han kommer til å gi seg på landslaget etter VM. Real Madrid-keeperen ba samtidig fansen om tilgivelse.

- Hvis du taper de første to kampene i VM, forklarer det alt. Vi ber om folks tilgivelse, men forhåpentligvis vet de at vi gjorde alt vi kunne for å gjøre dem glade igjen. Det skjedde dessverre ikke. Det er vi som først og fremst er ansvarlige for dette, og det er en tøff smell, sa Casillas.

Juventus' Arturo Vidal var en av banens giganter og kriget de spanske ballartistene i senk på midtbanen. Han var både rørt og stolt etter den imponerende seieren.

- Vi spiller veldig bra i dag. Dette er et ungt lag som ønsker å vinne VM, vi kan bli den store overraskelsen hvis vi spiller som i dag. Det tror jeg virkelig. Jeg har det bra nå og føler jeg spilte en bedre kamp enn mot Australia. Det var viktig for meg, sa Vidal til Sky Italia.

(artikkelen fortsetter under bildet)

OVERRASKET: Arturo Vidal og Gary Medel kriget som helter som Spania. Det resulterte i avansement fra Gruppe B.


Aggressivt Chile
Chilenerne gikk ekstremt aggressivt ut i onsdagens kamp og produserte en stor målsjanse allerede etter to minutter. Arturo Vidal slo en tunnel på Javi Martinez og la ballen ut til Vargas. 24-åringen fikk imidlertid ikke kontroll, og ballen ble klarert til corner. Også den ble farlig, men Gonzalo Jaras heading gikk til side for mål.

Scoringen kom først etter 20 minutter, da en svak støttepasning fra Xabi Alonso ble brutt i midtbaneleddet. Vidal hælsparket ballen videre til Alexis Sanchez. Barcelona-spilleren fant Charles Aranguiz, som igjen la ballen inn til Vargas. Chile-spissen rundet Iker Casillas og satte ballen i mål.

Fakta: Spillerbørs

Klikk for å åpne faktaboksen
 

SPANIA:
Iker Casillas - 4
Jordi Alba - 5
Sergio Ramos - 4
Javi Martinez - 5
Cesar Azpilicueta - 4
Xavi Alonso (ut 46.) - 3
Sergio Busquets - 4
David Silva - 4
Andres Iniesta - 4
Pedro (ut 76.) - 4
Diego Costa (ut 64.) - 3
---
Koke (inn 46.) - 4
Fernando Torres (inn 64.) - ikke vurdert
Santa Cazorla (inn 76.) - ikke vurdert

CHILE:
Claudio Bravo - 6
Gonzalo Jara - 6
Fransisco Silva - 5
Gary Medel - 8 - Banens beste
Mauricio Isla - 5
Eugenio Mena - 6
Charles Aranguiz (ut 64.) - 7
Marcelo Diaz - 6
Arturo Vidal (ut 88.) - 7
Alexis Sanchez - 7
Eduardo Vargas - 7
---
Felipe Gurierez (inn 64.) - ikke vurdert
Carlos Carmona (inn 88.) - ikke vurdert

*Må ha spilt 30 min. for å bli vurdert

Vurdert av: Martin BuskBare noen minutter senere fikk Alonso muligheten til å gjøre det godt igjen, da han fikk en god skuddmulighet like utenfor sekstenmeteren. Avslutningen gikk dessverre for Spania over mål.

Diego Costa var også farlig frampå før chilenerne bestemte seg for å skru på den iskalde dusjen over spanjolene igjen. Sanchez prøvde seg direkte på et frispark, Casillas ga bokset returen ut i farlig rom, og Aranguiz tuppet ballen i mål.

Utrolig bom
En slukøret spansk gjeng gikk til pause med to i sekken, og trener Vincent del Bosque valgte å ta Xabi Alonso av banen til fordel for Koke.

Spanjolene virket hakket vassere i starten på andre omgang, men når man bommer på så store målsjanser som den Sergio Busquets brente, blir det vanskelig å vinne fotballkamper.

Diego Costa brassesparket ballen på bakre stolpe mot Barcelona-spilleren, som fra to meter satte ballen utenfor på åpent mål.

KONKURRANSE: Vil du vinne signert Messi-drakt? Følg oss på Facebook.

I motsatt ende var Mauricio Isla svært nær ved å punktere kampen, da han kom skliende inn noen tideler for sent til å få til en god nok avslutning.

Ettersom omgangen skred frem var det mer og mer resignasjon å spore hos spanjolene. Chile trillet ball seg imellom, mens deres fantastiske supportere ropte «olé!» for hvert trekk.

En svak Diego Costa ble tatt av banen til fordel for Fernando Torres i den andre omgangen, men heller ikke Chelsea-spissen var i nærheten av nettsus.

Dermed kan Spania pakke koffertene sine og forlate Brasil etter møtet med Australia neste uke.

Chile og Nederland er klar for åttedelsfinale.
Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere