*Nettavisen* Sport.

Cassano-intervjuet som ryster Italia

Foto: AFP PHOTO/ GIUSEPPE CACACE

Til og med oversetteren slet med å videreformidle hva den italienske superstjernen lirte av seg.

13.06.12 09:01

Milan- og Italia-spiller Antonio Cassano er i hardt vært etter å ha kommet med det som kan beskrives som smått uheldige uttalelser.

Cassano ble på en pressekonferanse denne uken spurt om han trodde det var noen homofile eller bifile spillere i Italias landslagstropp, og kom med følgende svar:

Sjokkerte
- Da er det deres problem. Hvis de er homofile, er det deres problem, sa Cassano ifølge Football Italia.

Han brukte samtidig et av de verste skjellsordene som finnes for homofile i det italienske språket.

- Hvis jeg sier hva jeg egentlig mener, er det nødt til å bli kaos. Er det homofile spillere i garderoben? Jeg håper ikke det. I så fall er det deres problem, og har ingenting med meg å gjøre, sa Cassano.

Oversetteren slet
Mannen som oversatte intervjuet for UEFA har senere beskrevet det som «mitt livs tøffeste jobb, og jeg måtte benytte meg av formildende uttrykk». Når de viser klipp fra pressekonferansen på italiensk TV, sensurerer de bort Cassanos skjellsord.

Spørsmålet om homofile i Italia-troppen ble stilt fordi den italienske journalisten Alessandro Cecchi Paone denne uken kom med påstander om at det er to homofile og én bifil spiller i den nåværende italienske troppen.

Cecchi Paone har skrevet en bok om homofile innen sportsverden sammen med Cesare Prandelli.

- Jeg hadde et forhold til en av de italienske landslagsspillerne, og han fortalte meg hvem de andre homofile var, sier Cecchi Paone.

Nå håper han at muligheten byr seg til å irettesette Cassano.

- Når EM er over, skal jeg invitere Cassano på middag. Da skal jeg forklare ham hvor feil han tar. Jeg vil hjelpe han med å forstå at han var uhøflig overfor lagkameratene, som er tvunget til å skjule sin legning. Når de er nødt til det, kan de heller ikke spille sin beste fotball, sier Cecchi Paone.

- Ikke homofob
Journalisten som har skrevet Cassanos biografi er også sjokkert over uttalelsene.

- Jeg vet at Cassano ikke er homofobisk. Uansett, det forandrer ikke det faktum at han gjorde en stor feil da han sa de tingene og brukte det ordet, skriver Pierluigi Pardo på Twitter.

Ifølge BBC skal Cassano sent tirsdag kveld ha kommet med en unnskylding for uttalelsene.

Ingen i den italienske troppen har uttalt seg om Cassano-intervjuet. Nå gjenstår det å se om det får noen følger for stjernespissen. Italias neste kamp går av stabelen på torsdag, og Kroatia er motstander.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.