*Nettavisen* Sport.

Caulker åpen om store alkohol- og gamblingproblemer

KORT OPPHOLD: Steven Caulker var på lån i LIverpool vinteren 2016. Foto: Nigel French (Pa Photos / NTB scanpix)

Den engelske stopperkjempen avslører nå grunnen til at han plutselig forsvant under tiden i Liverpool.

Under i januarvinduet 2016 ble den engelske midtstopperen Steven Caulker hentet til Liverpool, på lån fra Queens Park Rangers.

Caulker ble hentet inn som en nødløsning på grunn av mye skader, men han var også en spiller Liverpools speidere hadde fulgt en stund.

I løpet av en kort periode fikk stopperen flere innhopp for de røde, men etter fire kamper for laget, forsvant han brått fra benken.

Han ble sist sett i Liverpool-drakt under bortemøtet med tyske Augsburg i Europa League. Da satt Caulker på benken hele kampen.

Siden det var han verken på banen eller benken.

- Våknet midt på natta

Liverpool gikk aldri ut med noen forklaring på hvorfor Caulker ble borte så brått og han forsvant i stilhet fra klubben da låneavtalen løp ut, men i et stort intervju med The Guardian forklarer han nå hva som skjedde.

25-åringen, som står bokført med én landskamp for England, avslører at han slet med både alkohol- og gamblingproblemer i en lang periode og at det hele toppet seg under oppholdet hos Merseyside-klubben.

Alkoholproblemene første også til atferdsproblemer.

- Under tiden i Liverpool våknet jeg opp midt på natten for å kaste opp. Det var folk som presset meg for penger, klubbeiere og dørvakter. De ville ha penger for å ikke selge historien om hvordan jeg oppførte meg til pressen. Selv visste jeg ikke hva jeg drev med, forteller Caulker.

- Til slutt måtte jeg rett og slett gå til klubben og fortelle hvordan jeg hadde det. Jeg klarte ikke å fungere normalt, jeg måtte på avvenning.

Caulker ble lagt inn på en rehabiliteringsklinikk og det var grunnen til at han ikke spilte flere kamper for Liverpool den sesongen.

- Hatet meg selv

Det er imidlertid ikke bare under tiden i Liverpool at Caulker har kjempet mot disse demonene. Han har spilt for klubber som Tottenham, Cardiff, Queens Park Rangers og Southampton i løpet av karrieren.

25-åringen forteller at han har strevd med disse problemene under tiden i alle klubbene, men at det har blitt verre og verre med årene.

- I flere år har jeg hatet meg selv, fordi jeg ikke er som alle andre, men dette året var nesten slutten, det var ikke noe lys i enden av tunnelen.

Caulker spilte sist en fotballkamp høsten 2016, for QPR. Da pådro han seg en skade og det førte til at han igjen havnet på ville veier.

- Du tenker alltid at det er en mulighet for å slutte og pengene du tjener gir deg en falsk trygghet. Men da jeg var i Southampton (høsten 2015), skjønte jeg at jeg var mentalt borte. Jeg spilte ikke, karrieren min var i ferd med å bli ødelagt og jeg trengte å snakke med noen. Legen der forsøkte å hjelpe meg, men det var mange som bare ba meg glemme det og komme meg ut på banen og vise meg fram, forteller stopperen.

- Ute av kontroll

Caulker forteller videre i intervjuet hvordan gambling og alkohol nærmest ble medisin mot de indre demonene. 25-åringen sier at han under tiden på lån i Bristol City, 18 år gammel, ble plassert i en leilighet midt i byens sentrum, der det lå to kasinoer like i nærheten, og selv om han ble fersket av folk fra klubben der sent på nattetid, var det egentlig ingen som brydde seg, så lenge han møtte på trening dagen etter.

Han forteller også at han aldri følte seg bra nok under tiden i Spurs og at han gamblet bort stor summer, for å føle seg bedre. Caulker mente selv han var like god som mange av de som fikk regelmessig spilletid der og trengte derfor å vinne på andre arenaer, for å føle seg vel. De gangene han tapte penger, drakk han store mengder alkohol for å glemme det hele.

Flere perioder med skader gjorde også sitt til at 25-åringen slet med selvtilliten og til tross for at han ble tilbudt hjelp, ville han ikke ha den.

Klikk på bildet for å forstørre.

EN LANDSKAMP: Steven Caulker debutere for England mot Sverige og scoret i samme kamp. Foto: Owen Humphreys (Pa Photos / NTB scanpix)

- Jeg var rett og slett ute av kontroll, sier Caulker selv.

Det var dager da Caulker kunne våkne opp på glattcella og ikke huske noe fra dagen før. Det skjedde både i London, i Southampton og i Liverpool og fotballprofilen har blitt arrestert en rekke ganger.

- Flere ganger har jeg sittet med politiet og advokaten min og sett på videoopptak av ting jeg har gjort. Jeg kjente ikke igjen meg selv, jeg kunne ikke tro at jeg var den personen. Det var vanskelig å akseptere.

- Glad for å være i live

Det er først nå i 2017 at Caulker for alvor har tatt tak i problemene og ifølge The Guardian har han ikke gamblet siden desember i fjor og ikke rørt alkohol siden mars i år. Målet er å igjen bli frisk nok til å gjøre comeback på fotballbanen. Stopperen eies fortsatt av QPR.

- Alt for lenge har jeg hatet alt ved meg selv og jeg trengte å lære å elske meg selv igjen. Jeg savner fotball utrolig mye. Jeg har ikke hatt glede av fotball siden jeg spilte i Cardiff. Jeg føler meg bra mentalt og jeg vil vise folk, og sønnen min, hva jeg er god for. Jeg ser fram til at den muligheten skal by seg og er først og fremst takknemlig for å være i live, sier han.

I intervjuet snakker fotballprofilen også om at det er mange som sliter med lignende problemer i fotballen, men at få er villig til å ta tak i problemene, fordi de er redd for å miste plassen på laget, miste kontrakten i klubben og få karrieren som fotballspiller ødelagt.

Caulker råder unge fotballspillere som sliter med lignende problemer om å søke hjelp og ta kontakt med noen i klubben, framfor å holde det skjult, slik han selv har gjort i mange klubber gjennom mange år.

Følg Nettavisen Sport på Snapchat!

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.