RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Cazorla-dobbel reddet dagen

Foto: Andrew Winning / Reuters / NTBscanpix
Sist oppdatert:
Arsenal var svært nære ny hjemmeblemme.

ARSENAL-ASTON VILLA 2-1:

Etter to mer eller mindre forferdelige hjemmekamper mot Blackburn og Bayern München, måtte Arséne Wengers menn slå tilbake da Aston Villa kom på besøk.

Det ble vanskelig også denne ettermiddagen, men to mål fra Santi Cazorla reddet en svært viktig trepoenger for vertene, som dermed fortsatt har godt heng på den viktige fjerdeplassen.

Pangstart
Hjemmelaget så tydelig ut til å ville vise seg fra en annen side enn de har gjort på Emirates i det siste, og gikk ut med en innstilling som til tider har vært savnet i Nord-London.

Den første, gode muligheten kom etter bare fem minutter, da Jack Wilshere fikk et hav av plass nedover venstresiden.

Unggutten avanserte inn i Villas straffefelt, men gikk for avslutning selv istedenfor å prøve å finne Theo Walcott, og muligheten ble dermed aldri noe mer enn akkurat det.

Et lite minutt senere fikk Arsenal en pangstart på kampen likevel.

Santi Cazorla avsluttet først rett i en forsvarer, men var selv først på returen og prøvde lykken igjen.

Andre gang var utførelsen bedre, og ballen føk inn i det lengste hjørnet. 1-0 til Arsenal, som dermed fikk den positive starten de trengte for å vinne over noen av skeptikerne på tribunen.

Nær poengtap
Aston Villa lot imidlertid ikke til å bli satt ut av den tidlige kalddusjen, og vartet opp med flere brukbare muligheter utover i omgangen, i tillegg til at de gang på gang var farlige på kontringer.

Hjemmelaget fikk også flere brukbare sjanser til å øke ledelsen, men både Walcott og Olivier Giroud hadde ikke dagen foran mål.

Det skulle straffe seg etter snaut 70 minutter, da Andreas Weimann avanserte fremover mot et passivt arsenalforsvar og banket ballen forbi en svak Wojciech Szcz¿sny.

Arsenal så ut til å gi fra seg verdifulle poeng i kampen om en Champions League-plass, men har heldigvis en spansk maestro som ikke var ferdigscoret.

Nacho Monreal slo inn i feltet, hvor Santi Cazorla trillet inn det svært viktige vinnermålet.

Premier League-resultater lørdag

Arsenal – Aston Villa 2 - 1
Fulham – Stoke 1 - 0
Norwich – Everton 2 - 1
Queens P. R. – Manchester U. 0 - 2
Reading – Wigan 0 - 3
West Bromw. – Sunderland 2 - 1

Get Adobe Flash player

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere