*Nettavisen* Sport.

Cech: - Jeg er ikke redd

FØRSTEVALG: Petr Cech føler seg trygg på at han kan beholde keeperplassen i Chelsea. Foto: Franck Fife (AFP / NTB scanpix)

Burvokteren frykter ikke Thibaut Courtois.

Rutinerte Petr Cech har stort sett vært et førstevalg mellom stengene for Chelsea de siste ti årene. Han kom til klubben fra franske Rennes i 2004.

Det er likevel ikke til å komme bort fra at Chelsea også har én av verdens mest lovende unge keepere i troppen, den belgiske «kjempen» Thibaut Courtois.

Unggutten har imponert stort på lån i Atletico Madrid og til tross for at han bare er 21 år gammel, regnes han allerede som en av verdens beste.

- Ikke noe å si
Det er enn så lenge usikkert om belgieren returnerer til Chelsea neste sesong, om han blir solgt, eller om det blir nok en sesong på lån. Uansett hva som skjer med Courtois, så er ikke rutinerte Cech redd for konkurransen.

- Er han her på første trening neste sesong, så er han her. Er han ikke her, så er han ikke her. Det har uansett ikke noe å si. Jeg må alltid gjøre det bedre enn de andre som er her. Alt forblir det samme for meg. Bare spørs John Terry og Gary Cahill hva de tenker om den svært lovende franske midtstopperen som ble hentet til klubben nå i vinter, sier Cech til Daily Mail.

- Om Thibaut kommer tilbake og er bedre enn meg, er det bra for ham. Men hvem vet? Jeg er i hvert fall ikke redd for ham. Men jeg vet også at selv om jeg har vært her i ti år nå, får jeg ikke automatisk fem nye år her, sier han.

Cech mener han har beholdt plassen i Chelsea fordi han er god.

- Jeg spiller ikke fordi jeg heter Petr Cech. Jeg spiller fordi jeg har spilt bra. Manageren mener laget er bedre med meg i mål. Jeg har aldri vært borti en manager som har valgt meg i mål, bare fordi alle er vant til at jeg står der.

- Sjokkerer meg
Tsjekkeren påpeker at dette ikke er første gang han har hatt konkurranse.

- Da jeg først kom til Chelsea var Carlo Cudicini foran meg i køen og han var blant de beste keeperene i Premier League. Ross Turnbull var blant de beste i England da han spilte for Middlesbrough. Han ble enda bedre under tiden i Chelsea. Hilario er alltid klar for å spille og alle kunne se at Mark Schwarzer var viktig for Fulham. Han var fantastisk både i Fulham og Middlesbrough.

Cech har tidvis blitt kritisert for å være en gammeldags keeper.

- Det sjokkerer meg. Det får meg virkelig til å le. Folk sier jeg er gammeldags og at jeg ikke kommer ut som en sweeper. Men bare se hvor høyt jeg ligger i banen. Jeg har aldri sett en keeper som ligger så høyt, sier burvokteren.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.