Gå til sidens hovedinnhold

Cellino nektes å kjøpe Leeds

Den engelske fotballigaen har nektet Massimo Cellino å ta kontroll over Leeds United.

Cellino er president i serie A-klubben Cagliari. Han hadde inngått avtale om å kjøpe 75 prosent av aksjene i Leeds, men avtalen var avhengig av ligaens godkjennelse

Mandag kom svaret. Football League stopper kjøpet fordi Cellino nylig ble idømt 5 millioner kroner i bot av en italiensk domstol. Det skjedde fordi han ikke hadde betalt importavgift på en luksusbåt.

– Styret i Football League har enstemmig vedtatt at domstolens avgjørelse diskvalifiserer Cellino i henhold til reglementet for eiere og direktører, het det i en uttalelse fra ligaen, ifølge NTB-Reuters.

Cellino har 14 dager på seg til å anke avgjørelsen. Ut fra uttalelsene fra Cellinos advokat, Giovanni Cocco, er det sannsynlig at han vil gjøre nettopp det.

– Etter mitt syn har denne saken (avgiftssaken) ingen relevans når det kommer til Football Leagues avgjørelse. Men det er selvfølgelig opp til dem å bestemme.

– Dommen betyr ikke at Cellino er skyldig, for i italiensk lov kan han først bli funnet skyldig etter tredje steg i rettsprosessen. I dag er han uskyldig, sa Cocco til BBC.

Uansett har mandagens beslutning skapt ny usikkerhet rundt eierskapet i fotballklubben. (©NTB)

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre

Kommentarer til denne saken