Celtic-ekspert: - Man begynner å lure litt

Celtic-manager Ronny Deila fikk nok en gang se Celtic rundspille motstanderen uten at effektiviteten sto i stil.

Celtic-manager Ronny Deila fikk nok en gang se Celtic rundspille motstanderen uten at effektiviteten sto i stil. Foto: Danny Lawson (Pa Photos)

Celtic vant enkelt mandag kveld, men nå spår ekspert knalltøff kamp om ligagullet.

KILMARNOCK - CELTIC 0-2:

Celtic-manager Ronny Deila kunne mandag kveld juble for tre viktige poeng i den skotske ligaen.

Kilmarnock ble beseiret 2-0 etter scoringer av Emilio Izaguirre og Stefan Scepovic, og dermed er Celtic bare ett poeng bak ligaleder Aberdeen, men har én kamp mindre spilt.

Før kampen sto de skotske mesterne med to kamper på rad uten seier, og bekymrede Celtic-fans kan bare konstatere at lederlaget Aberdeen har vunnet ni av sine ti siste kamper.

Ikke skjedd siden 85
I Skottland må vi helt tilbake til 1985 for å finne sist gang et annet lag enn Celtic eller Rangers vant ligaen. Den gangen ble Aberdeen mestere, det samme laget som nå topper tabellen foran Deilas menn.

Harald Harsson, leder i Celtics norske supporterklubb, innrømmer at han har begynt å tenke tanker om at Celtic ikke vinner ligaen denne sesongen.

- Jeg begynner å frykte at Aberdeen er gode nok til å holde helt inn. Jeg har vært trygg på at de andre lagene skulle falle av når Celtic begynner å vinne, men selv etter åtte Celtic-seire på rad hang de bra med. De har klart å bygge opp et bedre lag enn jeg hadde ventet, sier Harsson til Nettavisen.

Aberdeen har én kamp mer spilt enn Celtic, og står nå med syv seire på rad.

- Nå er vi halvveis i sesongen og de har klart å rade opp så mange seire som de har, da begynner man å lure litt. Det blir nok en fight som det i mange år har vært mellom Celtic og Rangers, i år står det mellom Celtic og Aberdeen, tror Harsson.

Dominerte også mandag
Mandag overrasket Deila med å sette svenske John Guidetti på benken, spissen som har stukket av med de fleste overskriftene på Celtic Park denne sesongen.

I stedet var det Kris Commons som fikk i oppgave å skape sjanser for Celtic, og det gjorde han bra. I første omgang hadde han blant annet to i tverrligger, men målet uteble.

Da var det godt å ha Emilio Izaguirre på laget, for venstrebacken hamret inn 1-0 etter en drøy halvtime på vakkert vis. Stefan Johansen sto bak forspillet.

1-0: Her scorer Celtics Emilio Izaguirre kampens første mål. Scoringen kom etter assist av Stefan Johansen. Foto: Jeff Holmes (Pa Photos)


2-0 kom på corner da Stefan Scepovic pirket inn ballen etter en stuss fra Efe Ambrose et kvarter før slutt.

Dermed endte det med en fortjent trepoenger til de skotske mesterne.

- Det går rett vei, selv om vi fikk et par kamper før jul som ikke var bra. Man må ikke se seg blind på resultatene, Celtic dominerer og skaper nesten 15 målsjanser i hver eneste kamp, men likevel har laget slitt med å score mål. Der er det litt å ta tak i, sier Harsson.

- Gjort en bra jobb
Slik var det også mandag kveld. Celtic skapte drøssevis av sjanser, men likevel tok det lang tid før de klarte å punktere kampen.

- Deila har gjort en bra jobb, klart å snu den vanskelige starten og fått mange av supporterne med seg. Særlig fordi han viser lidenskapen fra sidelinjen mange har etterlyst. Han har virkelig vist lidenskap i en del kamper, og med seier mot Kilmarnock er helhetsinntrykket helt klart positivt og lovende, sier Harsson avslutningsvis.

Neste kamp for Celtic og Deila spilles ikke før 17. januar, når Hamilton venter på bortebane.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.