RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Celtic floppet mot bunnlaget

SKUFFENDE: Uten scoringer mot tabelljumboen på hjemmebane mistet Celtic og manager Ronny Deila sjansen til å rykke mer ifra på tabelltoppen.
SKUFFENDE: Uten scoringer mot tabelljumboen på hjemmebane mistet Celtic og manager Ronny Deila sjansen til å rykke mer ifra på tabelltoppen. Foto: Jeff Holmes (Pa Photos / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
- Jeg forstår fansens frustrasjon, sier Ronny Deila.

CELTIC - ROSS COUNTY 0-0:

Celtic burde normalt valse over Ross County på hjemmebane, men slik gikk det ikke i lørdagens seriekamp. Manager Ronny Deila var frustrert etter pinlige 0-0.

Selv om det skotske mesterlaget var overlegen i banespillet, slapp tabelljumboen unna uten baklengsmål. Det har vært Celtics problem den siste tiden. Laget sliter med å omsette spillemessig overtak i sjanser og scoringer.

Ofte blir det ettmålsseirer på «autopilot», men de siste to kampene har Celtic fått mer trøbbel enn som så. I forrige runde tapte Deilas lag 1-2 mot Dundee United.

- Dette var en veldig frustrerende kamp. Vi hadde ballen i 90 minutter, men klarte ikke å bryte dem ned og få opp tempoet. Med så mye ballbesittelse må vi skape mer, og det er det som var skuffende i dag, sa Deila etter lørdagens kamp.

Vanskelig

Dundee United kunne utnyttet Celtics poengtap lørdag til å ta seg opp i ryggen på serielederen, men takket være serietoerens tap for St. Johnstone er avstanden på tabellen fem poeng.

Stefan Johansen spilte hele kampen for Celtic og var involvert i mye av det vertene foretok seg offensivt. Laget presset Ross County bakpå, men gjestene forsvarte seg godt foran drøyt 45.000 tilskuere på Celtic Park.

- Det er læring i å takle slike lag. Det er ikke siste gang vi kommer til å møte et lag som legger seg bakpå. De gjorde det bra, og vi må gi dem kreditt for det. Men vi skal skape mer enn vi gjorde, fortsatte Deila.

- Forstår fansen

Nærmest scoring kom Callum McGregor da han skjøt i tverrliggeren i det 50. minuttet. Returen traff John Guidetti, men den svenske spissen fikk ikke satt ballen på mål.

Ross County hadde også et skudd i stolpeverket.

- Vi er absolutt henrykt over måten spillerne gjennomførte kampplanen på. Vi var uheldige da Filips (Kiss) skudd traff stolpen. Ett poeng er det vi fortjente for innsatsen vår i dag, sa manager Jim McIntyre.

Kampen var Celtics siste for året. Men allerede 1. januar venter Partick Thistle på bortebane. Da bør serielederne prestere bedre enn i lørdagens kamp.

- Jeg forstår fansens frustrasjon. Jeg er også frustrert, sa Deila, som er under press etter en - sett med Celtic-øyne - skuffende høstsesong. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere