Celtic-kapteinen: - Det var ikke populært å bli fortalt hva vi skulle spise

GODT FORHOLD: Forholdet mellom Ronny Deila og Scott Brown skal nå være bedre enn noen gang.

GODT FORHOLD: Forholdet mellom Ronny Deila og Scott Brown skal nå være bedre enn noen gang. Foto: Danny Lawson (Pa Photos)

Scott Brown tvilte på Ronny Deila i starten, men mener manageren nå gjør alt rett.

Skal du lykkes i Celtic, må du ha Scott Brown på din side, og du må ha fansen på din side, er det mange som mener. Celtic-kaptein, Brown, er selve symbolet på Celtic de siste årene. Med harde taklinger, oppofrende spillestil og en tøffhet som få spillere makter å ha, er det en stor fordel å ha han på din side, om du skal trene Celtic.

Mange var skeptiske da Ronny Deila tok over etter legendariske Neil Lennon. Brown var en av de. Nå ser det likevel ut til at Deila har fått med seg både Brown og Celtic-fansen på sin tankegang. Det har også gitt resultater på banen.

- Jeg har et annerledes forhold til Ronny, enn jeg hadde til Neil Lennon. Det er likevel et like godt forhold som hva jeg og Lenny hadde, forteller Brown ifølge the Telegraph.

- Man må ha en stor personlighet for å være trener her. Neil Lennon var en legende. Du trenger folk som han, som ikke kommer her og er sjenerte. Du må ha din egen filosofi, og det har Ronny.

Språkproblemer
Ronny Deila kom inn i Celtic før seriestart av inneværende sesong, og han fikk en tøff start i Skottland. For i klubben der det ikke er godt nok med ligatitler, men hvor mang også trenger resultater utenom ligaen, falt det ikke i god jord at man tidlig misset muligheten til å kvalifisere seg til Champions League.

Også kapteinen tvilte litt på managere i begynnelsen. Det at Celtic-spillerne skulle terpe teknikk og hurtighet, og samtidig bli beordret til hva de skulle spise, falt ikke i god jord.

Deila slet også med å tilvenne seg det skotske språket.

- Det var litt problemer med språket i starten, men nå går det veldig fint. Det var ikke populært å måtte terpe teknikk og bli fortalt hva vi kunne spise. Alt virker strengt i starten, men han viste oss bare hva han forventet. Helt ærlig, så var det ikke så langt unna det vi hadde gjort før, forteller Brown.

Endret formasjon
Ifølge Brown, var det nemlig bare litt tilvenning som skulle til, for at Deila skulle få resultater.

- Jeg var ikke redd for han. Han ville spille 4-2-3-1, mens vi spilte 4-4-2 fra før. Det tok litt tid, men det passer oss veldig bra med 4-2-3-1, nå. Vi har mange spillere med fremover, og vi spiller korte pasninger, med høyt tempo, sier Brown.

Og resultatene har kommet.

Celtic har allerede vunnet ligacupen i Skottland, og klubben topper ligaen, åtte poeng foran Aberdeen på andreplass. Søndag spiller de i tillegg semifinale i den skotske FA-cupen, mot Inverness.

Dette er resultater som blir lagt merke til, og stemningen i Celtic-leiren er på topp, forteller Brown.

POPULÆR: Ronny Deila blir stadig mer populær, også blant Celtic-fansen. Foto: Jeff Holmes (Pa Photos)

«Ronny Roar»
Én av tingene Ronny Deila har blitt absolutt mest kjent for i Skottland, er «Ronny Roar».

Dette er en feiring han tok med seg fra Strømsgodset, hvor han løper mot fansen og bokser tre ganger ut i lufta. Fansen svarer da med tre høylytte rop tilbake.

Se video av «Ronny Roar» etter seieren mot erkerival Rangers nederst i saken.

Brown mener «Ronny Roar» er et tegn på en manager som gjør alt rett for tiden.

- Jeg ler av ham, og nyter hver eneste gang han løper ut på matta for å ta Ronny Roar. Du hører at fansen responderer, og da kan du se smilet hans komme frem, samtidig som venstrehånden bokser ut i luften, forteller kaptein Brown.

- Det er nydelig hvordan han har et så godt forhold til fansen.

Vendepunkt mot Aberdeen
Første gang Celtic-fansen ble presentert for «Ronny Roar», var etter 2-1-seieren mot Aberdeen 9. november. Det var selve vendepunktet i Deilas Skottland-karriere, og nordmannen klarte ikke å holde følelsene tilbake.

- Jeg gikk glipp av feiringen fordi jeg allerede var i tunnelen, men jeg fikk feiret for meg selv inne i tunnelen, sier Brown om hendelsen. Brown hadde blitt utvist, og kunne dermed ikke fullføre kampen.

Han forteller at seieren i den toppkampen sørget for at spillerne virkelig fikk troen på Deila som trener.

- Det kom seg sakte men sikkert, og jeg tror den ettermiddagen var avgjørende. Fra den dagen av, visste vi at det kom til å bli en god sesong.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.