RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
UENIG: Celtic-kaptein Scott Brown er uenig med Deilas uttalelser etter exiten fra Champions League.
UENIG: Celtic-kaptein Scott Brown er uenig med Deilas uttalelser etter exiten fra Champions League. Foto: Andrew Boyers (Reuters / NTB scanpix)

Celtic-kapteinen går i mot Deila

Sist oppdatert:
Scott Brown er siste mann i rekken som reagerer på Ronny Deilas uttalelser.

Celtic-manager Ronny Deila kalte spillerne sine «redde» etter mesterliga-exiten mot Malmö FF tirsdag. Kaptein og klubbikon Scott Brown (30) tilbakeviser utspillet.

Åge Hareides Malmö knuste Celtics mesterligadrøm tirsdag. Svenskene vant 2– 0 hjemme og avanserte dermed til gruppespillet med 4– 3 sammenlagt.

Deila var svært skuffet på pressekonferansen etter oppgjøret i Sverige.

- Vi var ikke i nærheten av det nivået vi bør være på i en slik kamp. Spillerne så redde ut. Det er veldig skuffende. Og det er mitt ansvar, sa nordmannen.

- Var ikke redde
Den påstanden reagerte flere av Celtic-spillerne på. Profiler som Craig Gordon, Kris Commons og Leigh Griffiths følte ikke at nederlaget skyldtes redsel. Nå tilbakeviser også klubbens best betalte spiller og kaptein, Scott Brown, at spillerne var redde.

- Jeg vil ikke si at vi var redde. Vi har spilt i større kamper enn dette. Mot Malmö var vi bare ikke gode nok. Vi møtte ikke opp, sier midtbanekriger Brown til den skotske avisen Daily Record.

- Vi har for mange profiler i garderoben til å være redde. Spillere som har spilt i både mesterligaen, europaligaen og i viktige landskamper, legger han til.

Celtic mislyktes også i fjor i å ta seg til mesterligaens gruppespill. Dét plager Brown.

- Vi har ikke klart å kvalifisere oss på to sesonger. Vi er skuffet. Celtic er en stor klubb, som burde spille mesterligafotball, sier Celtic-kapteinen, som nå må nøye seg med spill i europaligaen.

- Der må vi prøve å komme oss så langt vi kan, fastslår skotten.

Deila-kritikk
Skotske medier slaktet Celtic etter exiten mot Malmö. Presset på Ronny Deila virker å være større enn noen gang tidligere, i en klubb der kun mesterliga-deltakelse er godt nok.

- I Skottland snakkes det utrolig mye om mesterligaen. Det snakkes om hvor viktig det er at Celtic kvalifiserer seg til turneringen. Det presset må man leve med i denne klubben, men mot Malmö taklet vi det ikke, sa Deila tirsdag.

Deila skal for øvrig ha et møte med den skotske pressen fredag.

I den hjemlige serien ligger Celtic på andreplass etter fem serierunder. Deila og co. har to poeng opp til lederen Hearts. De topper tabellen med 15 poeng. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere