Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Celtic til Milano uten frykt

SEIER: Ronny Deila går for seier mot Inter.
SEIER: Ronny Deila går for seier mot Inter. Foto: (Ap)
Tror på seier.

En uhyre vanskelig oppgave i Milano står mellom Celtic og europaligaens åttedelsfinale. I den skotske storklubben råder likevel optimismen.

Svenske John Guidettis utligning til 3-3 på overtid av den første kampen, tente Celtics håp om avansement til neste runde. Utfordringen som venter Ronny Deilas mannskap torsdag, er imidlertid hakket større enn den laget sto overfor på Celtic Park for en uke siden.

Onsdag sendte Deila assistenttrener John Collins på den obligatoriske pressekonferansen foran returkampen, og han ser muligheter i den italienske motehovedstaden.

- Å reise til denne arenaen og vinne ville være en enorm prestasjon. Vi må tro at vi kan klare det, sa Collins.

- Vi reiser dit uten frykt, men med mye respekt. De (Inter) beviste i den første kampen at de er et strålende fotballag, tilføyde han.

Ronny Deila har imidlertid ikke tenkt å sende laget sitt på banen for å ligge lavt og danne en forsvarsmur rundt eget mål.

- Vi er på bortebane, så vi vil nok være litt mer forsiktige i starten av kampen. Men samtidig skal vi fortsatt spille vårt eget spill, sa assistenttrener Collins.

Midtstopper Virgil van Dijk er overbevist om at Celtic kan stelle i stand trøbbel for Inter-stjernene. Han så flere svakheter på Celtic Park.

- De ga oss muligheter i den første kampen. Selv når de er under press, prøver de å spille seg ut. Det gir oss håp. Samtidig må også vi starte kampen bedre, sier nederlenderen til The Scotsman.

Celtic slapp inn to mål i åpningsminuttene sist torsdag, men slo tilbake og berget uavgjort på hjemmebane.

Den skotske storklubbens trenerteam kan for øvrig glede seg over at troppen ikke teller noen nye skader foran torsdagens kamp.

- Vi har ikke fått noen overraskelser. Alle er klare, og det er gode nyheter, sa assistenttrener Collins dagen før dagen. (©NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!