RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Celtic vil ha Gamst

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
- En storklubb, innrømmer Blackburn-spilleren.

Morten Gamst Pedersen har kanskje vært Norges mest profilerte Premier League-spiller de siste årene. Nå er kontrakten i Blackburn i ferd med å ebbe ut, og stadig flere beilere begynner å sverme rundt 28-åringen.

- Europeisk storklubb
Etter hva Nettavisen vet er Celtic et av de heteste alternativene for tiden. Skottlands mest populære klubb, med nesten 60.000 i snitt på hjemmekampene på Celtic Park, skal være meget lystne på breddeholderens tjenester. Dermed kan Morten Gamst Pedersen bli den tredje nordmannen (etter Harald Brattbakk og Vidar Riseth) i den grønne delen av Glasgow.

- Det er en storklubb i Europa, innrømmer Rovers-spilleren overfor Nettavisen.

- Klubben har et meget bra rykte, en veldig stor supportergruppe, og engasjementet rundt dem er voldsomt.

Drømmer om Champions League
Selv sier Gamst til Nettavisen at han ikke kjenner til Celtic-interessen, eller hvilke andre klubber som er etter ham, og heller ikke ønsker å vite det. I stedet henviser all kontakt til agent Rune Hauge, samtidig som han innrømmer at «han har hørt at det er en del interesse fra inn- og utland».

At Celtic skal være en av interessentene innrømmer flankespilleren pirrer litt ekstra.

- De spiller regelmessig i Europa, og for alle spillere er det en bonus. Jeg har aldri spilt i Champions League, og det er selvsagt noe jeg drømmer om.

- Samtidig forholder jeg meg lojalt til den kontrakten jeg har med Blackburn.

- Det har tatt sin tid med kontraktsforhandlingene med Blackburn, og for tiden får du ikke spille. Hvordan skal man tolke det?

- Akkurat kontraktsforhandlinger har jeg liten innflytelse på. (Min agent) Rune Hauge tar seg av alt det der.

- Jeg har et voldsomt konkurranseinstinkt, og det eneste jeg ønsker er å spille fotball hver eneste helg. Som alle andre spillere mener jeg at jeg burde få spille, men jeg forholder meg lojalt til managerens beslutninger.

- Folk lurer
Lørdag spilte Blackburn 0-0 borte mot Hull. Morten Gamst Pedersen tilbrakte hele kampen på innbytterbenken.

- Blackburn har ikke vist noen voldsom form etter at du ble satt ut av laget. Hvordan har reaksjonene vært på at du ikke får spille?

- Det er klart at det er mange som kommer bort til meg og lurer. Jeg føler formen er bra, men det eneste jeg kan gjøre er å brette opp ermene, gi full gass på trening og slåss videre. Jeg forsøker bare å overbevise klubben om at jeg er den rette spilleren for dem.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere