RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Celtics nye helt tok Deila på senga

GJENNOMBRUDD: Callum McGregor har fått en ny vår i Celtic.
GJENNOMBRUDD: Callum McGregor har fått en ny vår i Celtic. Foto: Sanjin Strukic (Pa Photos)
- Jeg visste ikke noe om han, sier den norske treneren.

Skotske Callum McGregor (21) har vært et store lyspunkt for Celtic i sesonginnledningen.

Den unge kantspilleren har kanskje vært skottenes beste spiller både i ligaen og Champions League-kvaliken, men det var det få som hadde spådd på forhånd.

- Visste ikke noe om han
McGregor hadde før denne sesongen til gode å spille en obligatorisk kamp for de skotske mesterne, og var forrige sesong utlånt til Notts County i League One, der han scoret 14 mål og hadde drøssevis av målgivende pasninger.

Og Ronny Deila innrømmer at han ikke hadde full oversikt over vingens ferdigheter da han overtok jobben i juni.

- Jeg visste ikke noe om han før vi begynte treningene, sier Deila ifølge The Scotsman.

- Han var bare en i mengden i starten. Men da han fikk sjansen i kampene, presterte han med en gang. Og siden har han vært god nok til å spille, utdyper nordmannen.

Siden Deila overtok har han sett McGregor tegne seg på scoringslisten i fire av seks obligatoriske kamper, og 21-åringen får ros av sin ferske manager.

- Han er en god spiller som vet hva han holder på med. Jeg ser frem mot å jobbe videre med ham, for han kan fortsatt utvikle seg masse. Han er et talent, og i tillegg er han Celtic-gutt. Det er viktig, mener Deila.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

BLE OVERRASKET: Ronny Deila er imponert av unge McGregor.


- Må ta vare på sjansen
Nå håper han McGregor inspirerer andre unggutter i Celtic til å ta steget inn på førstelaget.

- Det er viktig at andre spillere følger etter, og man må ta vare på sjansen når man får den. Da utvikler man seg, og da får man flere sjanser, sier Deila.

Nordmannen kobles stadig til nye spillere. Sist i rekken er Cardiffs midtbanespiller Kim Bo-kyung og Rubin Kazan-ving Mubarak Wakaso.

Selv sier Deila følgende om mulige signeringer.

- Kim er en kar vi har snakket om, men vi har ikke gjort noe konkret. Det handler ikke om antall spillere, men om kvaliteten. Hvis vi finner noen som hever laget, kan vi hente inn to-tre mann. Gjør vi ikke det det, kan det hende vi ikke henter inn noen flere, sier Deila.

På lørdag venter Inverness i ligaoppgjør. Der kan den tidligere Godset-sjefen komme til å rullere på laget for å spare spillere før returoppgjøret mot Maribor på onsdag.

- Vi har en stor stall, og må bruke den. Det er en av fordelene i Celtic, vi har 25 spillere som kan spille på øverste nivå, og det må vi benytte oss av, sier Deila.

Bortekampen mot Inverness har avspark lørdag klokken 13.30.

LES OGSÅ:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere