*Nettavisen* Sport.

Champions League-nedtur for Stabæk

TAPTE: Stabæks kvinnelag fikk det for tøft i Champions League-møtet med Wolfsburg og tapte knepent.

TAPTE: Stabæks kvinnelag fikk det for tøft i Champions League-møtet med Wolfsburg og tapte knepent. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

Kreftene tok slutt for Toppserie-laget.

STABÆK-WOLFSBURG 0-1:

Bekkestua (NTB): Stabæk yppet seg mot de regjerende mesterligavinnerne, men utover i kampen mot Wolfsburg ble nivåforskjellen synlig. Likevel ble det kun 0-1-tap på Nadderud onsdag.

Det tyske laget har vunnet mesterligaen for kvinner to år på rad. Med tanke på avansement var Stabæk derfor helt avhengig av et godt resultat på hjemmebane i 16-delsfinalen.

Det klarte de ikke, Med 0-1 foran returmøtet har det norske laget fått et svært vanskelig utgangspunkt.

Til tross for tapet åpnet vertene friskt. Allerede etter 13 sekunder suste det første skuddet til side for Almouth Schults mål da Ida Elise Enget testet høyrefoten.

Tok mer over

Ti minutter ut i omgangen pådro Ingvild Isaksen seg en kneskade og måtte byttes ut. Inn kom Julie Adserø.

Wolfsburg tok mer over utover i omgangen, og i det klokka rundet 37 minutter spilte gjestene seg til kampens største mulighet før pause. Tre ganger fikk de grønnkledde avsluttet, men godt samarbeid mellom målvakt Ingrid Hjelmseth og kaptein Trine Rønning sørget for at Stabæk fremdeles holdt nullen.

Hodemål

Ti minutter ut i annen omgang fikk Wolfsburg hull på byllen. Caroline Graham Hansen, med en fortid i Stabæk, slo et perfekt frispark fra høyre som svenske Nilla Fischer stanget i mål.

Etter scoringen klarte Stabæk aldri å komme tilbake i kampen, men iherdig innsats fra sørget for at Wolfsburg-dominansen ikke ga utbytte i flere scoringer. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.