*Nettavisen* Sport.

Chelsea blir slaktet for antifotball

PARKERTE BUSSEN: Chelsea får kritikk for kampen mot Atletico Madrid. Foto: Javier Soriano (Afp)

José Mourinho får gjennomgå.

23.04.14 07:58

ATLETICO – CHELSEA 0-0:

- Jeg blir lei meg over at fotballag på dette nivået bruker kampen til antifotball. Det er helt forferdelig å spille sånn fotball. Å bruke 90 minutter til å sparke bort ballen ... med spillere som tjener 50-100 millioner ... Jeg blir ikke imponert, sa Viasats fotballekspert Rune Bratseth etter Chelseas 0-0-resultat borte mot Atletico Madrid.

Londonlaget har dermed et godt utgangspunkt før returkampen i denne semifinaleduellen i Champions League.

- Du kan si at det er ren kynisme, at de vil til finalen. Ja, det er flott, det. Men vi vil bli underholdt, vi vil ha krydder, vi vil se mål. Det får vi ikke i det hele tatt (...) Her er det ikke et fnugg av forsøk på å score mål. Hvorfor stiller de med Fernando Torres? De har ikke tenkt til å spille ballen til ham i det hele tatt, fortsatte Bratseth.

Han fikk støtte av ekspertkollega Ronny Deila, som gjennom sin trenergjerning i Strømsgodset viser at han foretrekker mer offensiv fotball.

- Jeg er såpass gal at jeg kan si at jeg heller ville tapt enn å gå ut på denne måten her. Det handler litt om fotballens ansikt utad, fastslo Ronny Deila.

Ørefik etter ørefik

Chelsea fikk den ene ørefiken etter den andre mot Atletico Madrid, men står likevel igjen som favoritt før returkampen.

Chelsea måtte klare seg uten sin kanskje beste spiller, Eden Hazard, da den første semifinaleduellen mot Atletico Madrid i Champions League skulle spilles tirsdag kveld.

Klikk på bildet for å forstørre.

FIKK RESULTATET HAN VILLE: Men det kostet dyrt for José Mourinho. Foto: Paul Hanna (NTB scanpix)


Og verre skulle det bli.

Petr Cech skadet seg bare 17 minutter ut i matchen, da han falt forkjært etter at han slo en innoverskrudd corner ut til et nytt hjørnespark. Tsjekkeren var ikke i stand til å fortsette. 41 år gamle Mark Schwarzer måtte dermed overta.

Australieren var i aksjon i ligaen sist helg, og imponerte ikke da Chelsea ble slått av Sunderland og gikk på sitt aller første hjemmetap i Premier League under José Mourinhos ledelse.

Førsteomgangen fortjener i grunn ikke så mye mer omtale enn dette.

Her kan du se høydepunkter, hvis det var noen:

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=zIl_w6knPIpZB4BSwl_lqy5zGuxOSprLOOJf4hE3iOhabyEQkdo531bl9kNZd3BjpLzzyDXJQZOM19gTtTpdnM8pnNdQMvj84jQ3EiblzXWhPqaQaX5W9FEYs2uwJOji1b7uSCGewcM&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);


Skader og karantener

I andre omgang pådro Frank Lampard seg et gult kort, noe som gjør at han må stå over returkampen i London 30. april. Midtveis i andreomgangen fikk også John Terry seg en smell, da han tråkket over med sin venstre ankel. Chelseas kaptein haltet en stund, før han måtte gi seg. Inn kom André Schürrle i stedet.

Et drøyt kvarter før slutt fikk også John Obi Mikel et gult kort som stenger ham ute fra returmøtet i neste uke.

Mens dette skjedde haglet også kritikken mot Chelsea og manager José Mourinho på sosiale medier, fordi portugiseren hadde lagt en svært defensiv taktikk i denne vanskelige bortekampen.

HTML EMBED
HTML EMBED
HTML EMBED


Power play

Taktikken fungerte imidlertid utmerket. Chelsea unngikk baklengsmål og er dermed i en god posisjon før det hele skal avgjøres på Stamford Bridge.

Og avansement er tross alt det eneste som virkelig teller i denne semfinaleduellen.

Atletico Madrid klarte altså ikke å score, selv om hele andreomgangen så ut som et eneste langt, dominerende power play gjør i en ishockeykamp.

- Vi visste at det ville bli en tøff kamp. Vi slapp ikke inn noen mål, og det var det viktigste i dag, erkjente André Schürrle i et Viasat-sendt intervju etterpå.

Nå gjenstår det bare å se hvilket mannskap Mourinho har til disposisjon i neste uke. Dersom Chelsea må stille uten Hazard, Cech, Lampard, Mikel og Terry, øker Atletico Madrids vinnersjanser betraktelig.

Mikel er det ikke noe problem å erstatte, men Cech, Terry og Hazard er kanskje lagets tre viktigste spillere, og Lampard er fremdeles en meget god og målfarlig fotballspiller.

Kampen bød ellers på et par uvanlige møter.

Klikk på bildet for å forstørre.

STO MOT GAMLEKLUBBEN: Atletico Madrids keeper Thibaut Courtois er utleid fra Chelsea. Foto: Javier Soriano (Afp)


Spilte mot eierklubben

Atletico Madrids keeper Thibaut Courtois eies av Chelsea, men londonklubben har leid ham ut til den spanske klubben i tre sesonger nå. Belgieren har benyttet utlånet godt. Courtois regnes for tiden som en av verdens beste keepere.

Leieavtalen som Chelsea og Atletico Madrid har inngått, inneholder en klausul som sier at Atletico må betale Chelsea ekstra dersom Thibaut Courtois spiller kamper mot londonklubben. Det europeiske fotballforbundet (UEFA) har imidlertid slått fast at slike avtaler er ugyldige.

Ifølge britiske medier ville det kostet Atletico Madrid femti millioner kroner å bruke keeperen i de to semifinalekampene om ikke UEFA hadde grepet inn.

Mandag skrev for øvrig Daily Mail at Chelsea er i ferd med å forlenge kontrakten med Courtois. 21-åringen vil få et solid lønnshopp fra dagens kontrakt, som angivelig gir ham rundt 300.000 kroner i ukelønn og utløper i 2016. Den nye kontrakten vil vare fram til 2018.

Klikk på bildet for å forstørre.

TETT OG JEVNT: Her er det Chelseas Fernando Torres som er i duell med Atletico Madrids Joao Miranda og Koke. Foto: Nick Potts (Pa Photos)


Varm velkomst

Minst like spesiell var nok kampen for Fernando Torres, som spilte på topp for Chelsea - eller lengst fremme i forsvaret deres, for å være mer presis.

Torres fikk en vidunderlig mottagelse av hjemmefansen. 30-åringen vokste opp i Madrid, som Atletico-fan, og debuterte for favorittlaget allerede for 13 år siden. Torres ble utnevnt til kaptein i klubben bare 19 år gammel.

Han var det store lyspunktet og håpet i en tung periode for Atletico Madrid. Klubben rykket ned til andredivisjon i 2000, og tilbrakte to år der før Primera-returen ble sikret.

Da han i 2007 ble solgt videre til Liverpool, hadde den lyshårede spissen scoret 82 mål på 214 ligakamper for Atletico Madrid.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag