RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Chelsea-debuten ble et mareritt


SLAPP INN FIRE: Asmir Begovic (bakgrunnen) fikk en tøff start på Chelsea-karrieren.
SLAPP INN FIRE: Asmir Begovic (bakgrunnen) fikk en tøff start på Chelsea-karrieren. Foto: Elsa (AFP / NTB scanpix)
Slapp inn fire mål.

NEW YORK RED BULLS - CHELSEA 4-2:

I sommer har Chelsea solgt den rutinerte keeperen Petr Cech til Arsenal og erstattet han med tidligere Stoke-keeper Asmir Begovic.

Natt til torsdag fikk bosnieren sin debut for de blå, da han voktet buret i andre omgang i privatkampen mot New York Red Bulls.

Førstekeeper Thibaut Courtois voktet buret de første 45 minuttene av kampen og holdt nullen. Begovic måtte se fire baller bak seg.

Loic Remy hadde gitt Chelsea ledelsen før pause.

Allerede minutter inn i debuten rotet Begovic det til på et innlegg, noe som ga Franklin Castellanos en sjanse, men John Terry reddet på strek.

Minutter senere var imidlertid samarbeidet mellom Terry og Begovic mindre heldig. Terry slo en ball tilbake mot keeperen, men kula ble snappet opp av Castellanos og denne gangen fant han nettet.

Red Bulls overtok ledelsen da 16 år gamle Tyler Adams headet inn vertenes andre mål i det 70 minutt. Han fikk stå ganske alene i feltet.

3-1 kom etter svakt forsvarsspill. Chelsea klarte aldri å klarere et svakt innlegg og ballen havnet hos Sean Davis som banket ballen forbi Begovic.

Eden Hazard reduserte minutter senere, men det skulle bli New Yorks dag. På nytt var forsvarsspillet under enhver kritikk da ballen havnet hos Davis inne i feltet. Han klinket til og Begovic maktet ikke å stoppe kula.

Keeperen burde absolutt stoppet skuddet.

- Jeg tror Begovic var sliten, det samme gjaldt også for Courtois. Når keepere er slitne, sliter de med koordinasjonen, bevegelighet og tempo. Jeg ser derfor disse tabbene i forbindelse med det. Begovic var ikke på hugget i andre omgang, men han er likevel en fantastisk keeper, så dette er ikke noe problem, sier Chelsea-manager José Mourinho.

Heller ikke Courtois hadde sin beste dag.

- Han gjorde en feil med føttene i første omgang, sier Mourinho.

Rundt 24.000 hadde møtt opp for å se en kamp der Victor Moses, Eden Hazard og Oscar var blant de beste for Premier League-klubben,

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere