*Nettavisen* Sport.

Chelsea er friskmeldt

Foto: Scanpix / Pa Photos / Martin Rickett

Nå tror både spillerne og manager Carlo Ancelotti på seriegull.

25.01.11 00:13

BOLTON - CHELSEA 0-4:

Etter lange perioder med ugjenkjennelig svakt spill og store problemer med å score mål er Chelsea tilbake slik vi husker dem fra fjoråret.

4-0 og angrepsspill av godt gammelt slag er nok betryggende å se for de fleste i Roman Abramovitsj' klubb, og kanskje spesielt for manager Carlo Ancelotti.

- Det er lenge siden vi har prestert så godt på bortebane. Vi har spilt bra i flere kamper, men ikke fått med oss gode resultater, sa Chelsea-kaptein John Terry til Sky Sports, før han omtalte Didier Drogbas fulltreffer som den beste så langt i sesongen.

107 kilometer i timen
Drogba dundret Chelsea i ledelsen etter elleve minutter spill med et kanonskudd fra 25 meter. Ballen gikk ifølge TV 2 i 107 kilometer i timen. Ivorianeren sa seg enig da han fikk spørsmål om Terrys karakteristikk av målet stemte.

- Ja. Hehe. Jeg var i god posisjon og tok sjansen på å skyte. Jeg har selvtillit til å skyte derfra. Manageren har sagt til meg at jeg må skyte når jeg har muligheten, og det gjorde jeg.

Både Terry og Drogba la til at de tror på seriegull dersom de vinner de to kampene mot serieleder Manchester United.

Nettavisen fulgte kampen direkte:

Vendepunkt
De siste månedene har lite har minnet om fjorårets kanonsesong for Chelsea.

Stamford Bridge-klubben hadde kun maktet å vinne to av sine siste ti seriekamper før mandagens møte gjensyn med Bolton. "The Trotters" har som regel vært en grei motstander å møte for laget fra Vest-London.

Bolton var nemlig et av lagene som faktisk ga bort tre poeng til den regjerende mesteren i klubbens marerittaktige periode. Chelsea reiste også fra Reebok Stadium med samme overbevisende seierssifre i fjorårssesongen.

Blackburn fikk unngjelde på Chelseas egen grunn i forrige serierunde, uten at forestillingen var overbevisende fra Carlo Ancelottis menn.

-Tilbake i gullkampen
Mandag var det trygge og overbevisende spillet imidlertid tilbake. Chelsea trillet ball i hatt med Bolton, og viste tydelig selvtillit i spillet. 66 prosent ballbesittelse på bortebane forteller litt om gjestenes overtak.

- Nå har vi en god innstilling og mentalitet i laget. Dette var et viktig steg for oss. Vi er tilbake i gullkampen, sa Carlo Ancelotti til Sky Sports

Florent Malouda doblet før pausen med en avslutning fra skrå vinkel.

Tomålsledelse var kanskje ikke helt fortjent halvveis, men etter sidebyttet viste Chelsea virkelig at de var et bedre lag. Nicolas Anelka økte til 3-0, før brasilianeren Ramires scoret sitt første mål for Chelsea et drøyt kvarter før slutt.

Bolton misbrukte sine sjanser og var følgelig aldri i nærheten av å komme tilbake i kampen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag