*Nettavisen* Sport.

Chelsea får det ikke lett

Foto: AFP PHOTO/GLYN KIRK

Chelsea får aldeles ingen walkover mot Basel i semifinalen i Europa League.

24.04.13 08:56

Sportspills meny onsdag:
Oddstips: Vi må spille Dortmund

Ukens midtukekupong består av det aller ypperste Europa kan by på av fotball, all den tid den hyperinteressante semifinalen mellom Borussia Dortmund og Real madrid er kamp nummer en. På den samme kupongen har Norsk Tipping også funnet plass til to kamper fra norsk 3. divisjon, så man kan trygt si at det er både toppfotball og breddefotball på kupongen. I tillegg er det Tippeligaoppgjøret mellom Haugesund og Start å finne på kupongen, likeledes det utsatte Adeccooppgjøret mellom Haugesund og Start. Første kamp i semifinalene i Europa League er også på kupongen, det samme gjelder toppoppgjøret mellom IFK Göteborg og Malmö fra Allsvenskan. Innleveringsfrist er kl 18.25 og sju kampene spilles ikke før torsdag.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

1. Borussia Dortmund - Real Madrid
Champions League. Første semifinalekamp mellom de regjerende ligamesterne i Tyskland og Spania. Begge ligger på 2.plass i deres respektive hjemlige serier, et hav av poeng bak ligalederne Bayern München og Barcelona. Dortmund kommer til denne kampen i kjempeform, fem strake seire i ligaen med en total målforskjell på 19-5. Innimellom ble det to jevne oppgjør mot Málaga i kvartfinalen av Champions League, der Dortmund avanserte til semifinalen med en dramatisk 3-2-seier på hjemmebane. Real Madrid er også i god form, 4-1-0 på de siste fem ligakampene. Kun ett ligatap har det blitt i 2013 (0-1 borte mot Granada den 2.februar), etter dette har 'Los Blancos' spilt 15 kamper i alle turneringer og har imponerende 12-2-1 på disse. Det ene tapet kom altså i returoppgjøret i CL-kvartfinalen mot Galatasaray, der et Madrid-lag på halv maskin tapte 3-2 i Istanbul, etter å ha vunnet 3-0 på hjemmebane uken i forveien.

Dortmund har alle de beste spillerne tilgjengelige, eneste tvil i startelleveren er om kaptein Sebastian Kehl eller Real Madrid-utleide Nuri Sahin tar plassen ved siden av ¿lkay Gündogan på sentral midtbane.Venstreback Marcelo er skadet, og da blir det portugisiske Coentrao på den plassen. Luka Modric og Karim Benzema er begge småskadet, men er ventet å bli klar.

Vi har klart mest tro på tyskerne i dette første oppgjøret, og betaler ikke for Real Madrid-seier. HU.

2. FK Haugesund - Start
Hjemmelaget feiret åpningen av nye Haugesund stadion med en litt flatterende 3-1 seier, flatterende fordi dommer Kjetil Sælen gav et straffespark til hjemmelag på stillingen 0-0. Likevel bekrefter det igjen hvor sterke Haugesund er på hjemmebane. 9-5-1 i 2010-sesongen, ble etterfulgt av 10-4-1 i 2011-sesongen, mens det ble 8-4-3 sist sesong for Haugesund hjemme på Haugesund. Totalt skulle det bli 27-12-5 hjemme på de tre sesongene Haugesund har vært på det øverste nivået, og denne sesongen startet altså igjen på beste måte. Joakim Vaage Nilsen, Andres Mar Johannesson og Geir Ludvig Fevang var ikke med mot Rosenborg og er ikke ventet klare til denne hengekampen heller. Sju poeng etter fire seriekamper når tre av dem er spilt borte er mer enn godkjent serieåpning av hjemmelaget.

Enda bedre åpning har Start fått med åtte poeng etter de fire første serierundene og Mons Ivar Mjeldes gutter er fortsatt ubeseiret etter opprykket (2-2-0). meget sterke 1-1 borte mot Rosenborg i den eneste bortekampen laget har spilt hittil og fortjent 1-0 seier over et ursvakt Vålerenga-lag på sist helg. Glenn Andersen er fortsatt ute med skade, ellers er det få problemer for Start.

Det står 4-1-1 på de seks siste tilsvarende oppgjørene i Haugesund. Haugesund har kun tapt fem hjemmekamper av 45 spilte siden de kom tilbake på øverste nivå i 2010 og vi tror ikke de taper denne heller. H.

3. Hødd - Ham-Kam
Utsatt kamp i Adeccoligaen og hjemmelaget har foreløpig kun spilt en kamp og det var borte mot Fredrikstad for drøye fjorten dager siden. Der gjorde Hødd en bra kamp, men røk 2-3 etter straffescoring mot på overtid. Fjorårets meget overraskende norske cupmester, sleit i bunnen gjennom hele fjorårssesongen, men berget plassen på bedre målforskjell enn Tromsdalen. Borte hadde Hødd grusomme 1-3-11 i fjorårssesongen, hjemme på Høddvoll gikk det meget bedre (9-2-4).

Ham-Kam viste både styrke og moral da laget snudde 0-1 til 2-1 i hjemmeoppgjøret mot Ullensaker/Kisa søndag. Serieåpnet med 2-2 hjemme mot Stabæk og spiller altså sin første bortekamp for sesongen i kveld. Meget viktige Tore Andreas Gundersen er nylig operert for magesmerter og rekker ikke denne kampen.

3-1 og 5-0 til hjemmelaget de to foregående sesongene og vi har svært god tro på hjemmeseier i denne kampen. H.

4. St. Etienne - Ajaccio
Ligue 1. Utsatt kamp fra 33.serierunde. Tradisjonelt sett hjemmesterke Saint-Etienne kjemper for en mulig Champions League-plass neste sesong, mens øylaget Ajaccio kjemper for å unngå nedrykk. Saint-Etienne har hatt en meget fin sesong, og vant sin første tittel på 32 år da Rennes ble beseiret i den franske ligacupfinalen sist lørdag. De har vært med i toppen av Ligue 1 store deler av sesongen, men 1-4-0 de siste fem kampene har gjort at de har ramlet ned på 5.plass. Fine 9-3-4 på hjemmebane. Kun seier i denne kampen er godt nok for å passere Lille, samt krype opp to poeng bak nabo og erkerival Lyon som per nå befinner seg på 3.plass og CL-kvalifisering neste sesong.

Ajaccio sliter på nedre halvdel av tabellen sent i sesongen. De er fremdeles avhengige av noen flere poeng før de kan forberede seg til en ny sesong i det gode selskap. 1-4-3 på de åtte siste seriekampene for Ajaccio som kun har to poeng ned til Sochaux under streken når seks serierunder gjenstår. Med seier i denne hengekampen vil altså øylaget ta et solid sprang bort fra nedrykksstriden, men 2-8-6 på bortebane denne sesongen viser at det ikke er veldig sannsynlig.

Det står 3-2-0 på de fem siste tilsvarende oppgjørene. Begge lag må ha poeng, og denne kan fort ende med poengdeling. HU.

HTML EMBED

Norsk Tipping

BGFlashEmbed('http://widget.tippebannere.no/Moduler/TV.swf','tv','http://widget.tippebannere.no/OddsenHome.ashx?func=tvmatches','Nettavisen_Oddsen2.0');

5. Rennes - Troyes
Ligue 1. Utsatt kamp fra 33.serierunde. Rennes kommer fra et surt finaletap i den franske ligacupen sist lørdag mot Saint-Etienne, har fire strake tap i ligaen, og har ikke vunnet en kamp siden 10.februar. Helt greie 6-4-6 på hjemmebane og laget kan verken blande seg inn i kampen om plassene til Europa, eller bli involvert i bunnstriden.

Med ufattelige svake 0-5-10 på bortebane ligger Troyes helt sist på tabellen med sine 25 poeng. Med seier i denne hengekampen vil laget ha seks poeng opp til Nancy over streken når fem serierunder gjenstår. Det høres ut som Mission Impossible. 1-2-3 på de seks siste seriekampene er således ikke godt nok.

Skummel kamp dette og vi kan naturligvis ikke utelukke at Troyes tar sin første borteseier mot sesongen mot et ferdigspilt hjemmelag. HUB.

6. Basel - Chelsea
Første kamp i semifinalen i Europa League, der Englandsdødaren Basel igjen skal opp mot engelsk motstand. Måtte riktignok ha hjelp av straffesparkkonkurranse for å eliminere Tottenham i kvartfinalen. Som mange vil huske gikk Basel videre fra forrige sesongs gruppespill på bekostning av Manchester United etter å ha beseiret United 2-1 hjemme i den siste og avgjørende gruppespillkampen. Seks serierunder før slutt leder Basel den hjemlige ligaen med tre poeng ned til Grasshoppers etter blant annet meget sterke 11-3-0 hjemme. Totalt 4-2-0 på seks hjemmekamper i Europa League denne sesongen.

Chelsea mistet to svært viktige poeng fem minutter på overtid i bortemøtet med Liverpool søndag og har nå ett poeng opp til Arsenal på 3. plass i premier League og kun ett poeng ned til Tottenham på 5. plass, men Chelsea har en hengekamp tilgode p begge disse. Tapte 0-1 borte mot Steua Bucuresti i 8-delsfinalen og tapte også 2-3 borte mot Rubin Kazan i kvartfinalen og har vel ikke imponert nevneverdig i denne turneringen.

Basel er ubeseiret på hjemmebane på de 14 siste kampene i Europa og taper ikke nå heller. HU.

7. Fenerbache - Benfica
Første kami semifinalen i Europa League. Tyrkerne med tre målfattige kamper og 3-3-0 i sluttspillet. Men eliminerte sterke Lazio i semifinalen etter å ha vunnet første kamp hjemme 2-0. Sju poeng opp til serieleder Galatasaray i den hjemlige tyrkiske serien når fire serierunder gjenstår og 0-2 tapet hjemme for genclerbirligi i helgen, ødela trolig gullkampen for Istanbul-laget. Spissen Moussa Sow var endelig tilbake etter skade i helgen, her må Caner Erkin (mb) sone karantene.

Benfica er en gjenganer i europeiske turneringer og har gjennomført en strålende sesong i den hjemlige serien. Fenomenale 22-4-0 har gitt laget en firepoengs-ledelse ned til Porto når fire serierunder gjenstår og hjemme i Lisboa står laget med 11-2-0. Sterke 5-1-0 på seks kamper i sluttspillet i Europa League. Torsdag må både Andre Almeida (f) og Enzo Perez (mb) sone karantene.

Dette ser veldig åpent ut og her må vi bruke alle tegn. HUB.

8. IFK Göteborg - Malmö
Tidlig toppkamp i Allsvenskan mellom lag nummer en og to på tabellen. Begge lagene har åpnet med 4-1-0 på sine fem første seriekamper og hjemmelaget har kommet vesentlig bedre igang denne sesongen kontra fjorårssesongen. Tok en real arbeidsseier borte mot Åtvidaberg søndag, men motstanden i de to første hjemmekampene har ikke vært allverden. Sterke 3-0 borte mot byrival Häcken og sterke 0-0 borte mot gullfavoritt Elfsborg i de to andre bortekampene som er spilt. Norgeskjenningen Pontus Farnerud er fortsatt skadet, sammen med Daniel Sobralense.

Malmø med årsbeste i hjemmekampen mot Øster mandag og Rikard Norlings elever er en favorittene til seriegullet denne sesongen. Fire strake seire nå etter at laget skuffet med 1-1 i hjemmemøtet med nyopprykkede halmstad i seriepremieren.

Det står 1-2-1 på de fire siste tilsvarende i Göteborg og dette er naturligvis vidåpent. HUB.

9. Falkenberg - Hammarby
Med tre strake seire har hjemmelaget inntatt en litt overraskende tabelltopp etter tre serierunder. To av kampene er attpåtil spilt på bortebane. Endte helt nede på kvalikplass i fjorårssesongen etter blant annet 5-7-3 på hjemmebane. Calle Wede (mb) returnerer etter karantene her.

Populære Hammarby sliter fortsatt med å komme seg tilbake til det gjeve selskap i svensk fotball og hadde en skuffende fjorårssesong, selv om laget endte på 4. plass. Stockholms-laget har et klart mål om opprykk denne sesongen og har åpnet med fem poeng på sine tre første seriekamper denne sesongen. Sesongens første trepoenger kom søndag hjemme mot en av de andre store forhåndsfavorittene Ørebro.

Det står 0-5-1 på de seks siste tilsvarende og vi tror ikke Falkenberg tar sin fjerde strake torsdag. UB.

10. Strindheim - Mo
2. divisjon Norge. Strindheim er tilbake i 2. divisjon etter en sesong på nivået under og kommer garantert til å bli sterke hjemme i Trondheim. 4-2 hjemme over Eidsvold Turn i seriepremieren ble etterfulgt av 0-2 borte mot Rosenborg 2. I cupen ble det solide 7-0 borte mot Steinkjer.

Mo serieåpnet med en sterke 6-2 seier borte mot Tromsø 2, men røk som vi trodde i bortemøtet med Levanger i første runde av cupen (0-1). Hadde meget svake 2-2-9 på bortebane i fjorårssesongen.

Hjemmebane betyr svært mye på dette nivået og vi har meget stor tro på hjemmelaget her. H.

11. Brodd - Vardeneset
3. divisjon avdeling 7. Brodd med en elendig åpningskamp hjemme mot nyopprykkede Hundvåg, men reiste og gjorde en bra cupkamp hjemme mot Haugesund (tap 2-5), selv om det raknet litt på slutten. Lørdag kom det første poenget med 2-2 borte mot Åkra etter at laget lå under 0-2.

Vardeneset sesongåpnet med å tape 1-4 borte mot Øystese (som trolig blir sterke i år). Er ventet at laget vil ha en sesong helt på det jevne og seriestarten bar bud om at det kan stemme.

Vi har ikke helt kontroll på disse to lagene, men tror hjemmelaget drar denne i land. H.

12. Buvik - Charlottenlund
Midtukekupongen avsluttes med en kamp fra 3. divisjon avdeling 10. Buvik har åpnet med to jevnspilte kamper. Skikkelig sliteseier borte mot Tynset lørdag der laget vant 1-0. Folkefest foran 1800 tilskuere da det ble 0-11 tap hjemme mot Rosenborg sist tirsdag.

Etter å ha serieåpnet med brukbare 1-1 borte mot Verdal, røk Charlottenlund på en skikkelig mine i hjemmemøtet med Orkla (som trenes av Nils Arne Eggen) i sist fredag. Eggens løpsvillige disipler ga seg ikke før det stod 10-0.

Lagene møttes i cupkamp 24. mars i år (Charlottenlund hadde hjemmekamp da) og da endte det 3-3 etter ordinær tid, men Buvik tok seg videre etter å ha vunnet 5-3 etter ekstraomganger. På en ellers vrien kupong gir vi hjemmelaget tillit her. H.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Midtuke, frist: 24.04.2013 18:25
1. Borussia Dortmund - Real Madrid H U
2. Haugesund - Start H
3. Hødd - HamKam H
4. Saint-Etienne - Ajaccio H U
5. Rennes - ESTAC Troyes H U B
6. Basel - Chelsea H U
7. Fenerbahce - Benfica U
8. IFK Göteborg - Malmö FF H U
9. Falkenberg - Hammarby IF U B
10. Strindheim - Mo IL H
11. Brodd - Vardeneset H
12. Buvik - Charlottenlund H

432-rekker:

HTML EMBED
Tipping Midtuke, frist: 24.04.2013 18:25
1. Borussia Dortmund - Real Madrid H U
2. Haugesund - Start H
3. Hødd - HamKam H
4. Saint-Etienne - Ajaccio H U
5. Rennes - ESTAC Troyes H U B
6. Basel - Chelsea H U
7. Fenerbahce - Benfica H U B
8. IFK Göteborg - Malmö FF H U B
9. Falkenberg - Hammarby IF U B
10. Strindheim - Mo IL H
11. Brodd - Vardeneset H
12. Buvik - Charlottenlund H

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspillNettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag