RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
DET GIKK HELDIGVIS BRA: Alexis Sanchez hjelper Thibaut Courtois på beina igjen etter hodesmellen.
DET GIKK HELDIGVIS BRA: Alexis Sanchez hjelper Thibaut Courtois på beina igjen etter hodesmellen. Foto: Nick Potts (Pa Photos / NTB scanpix)

Chelsea får støtte av FIFA

Sist oppdatert:
FIFA-topp foreslår også en regelendring.

Chelsea fulgte de korrekte prosedyrene da lagets keeper Thibaut Courtois pådro seg en hodeskade i forrige seriekamp, mener sjefsmedisiner Michel D'Hooghe i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA).

De siste dagene har Chelsea fått mye kritikk i engelske aviser, men D'Hooghe mener at det ikke er noen grunn til å kritisere Chelsea for at Courtois fikk spille videre i 14 minutter etter at han pådro seg en smell i hodet.

Den 22 år gamle keeperen fra Belgia fikk smellen i duell med Alexis Sanchez under Chelseas 2-0-seier mot Arsenal. Chelsea førstelagsdoktor Eva Carneiro undersøkte ham på banen og lot ham spille videre.

Bare 14 minutter senere måtte han likevel byttes ut. Courtois ble da sendt til sykehus for nærmere undersøkelser. Det viste seg der at han ikke hadde pådratt seg en alvorlig skade.

- Jeg mener helt ærlig at lagets lege, damen i Chelsea, gjorde en korrekt undersøkelse. Hun kom til den konklusjon at han kunne fortsette, men hun holdt et øye med ham og så fort han ikke følte seg bra, noe som ofte skjer i forbindelse med hjernerystelser, gjorde de den korrekte vurderingen og bytte ham ut, sier D'Hooghe ifølge Sky Sports.

ØNSKER REGELENDRING: Michel D'Hooghe foreslår at fotballen innfører rullerende bytter.


Symptoner på hjernerystelse dukker ikke alltid opp umiddelbart. Dette gjør det ekstra vanskelig å håndtere situasjoner hvor en keeper blir skadd, ettersom keepere ikke kan forlate kampen uten at en erstatter må inn.

Michel D'Hooghe forteller ifølge Sky Sports at dette kan løses gjennom å introdusere en ny regel om rullerende spillerbytter.

- Dette er ikke bare et problem som omhandler hjernerystelser, men i alle skadetilfeller hvor spillere må få behandling. FIFA vil ikke akseptere rullerende spillerbytter akkurat nå, men dette er definitivt noe FIFA må diskutere i framtiden.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere