*Nettavisen* Sport.

Chelsea henger med

Foto: Reuters/Scanpix

John Terry og Damien Duff sørget for at Chelsea fortsatt har et ørlite håp om å hente hjem det gjeveste nasjonale trofèet denne sesongen.

13.03.04 20:37

Det var imidlertid Bolton som førte an i første omgang i dagens kamp, og Chelsea kan takke keeper Mario Ambrosio for at det sto o-o ved pause. Mario Ambrosio kom inn for en skadet Cudicini, og serverte en rekke fine redninger, etter forsøk fra blant andre Boltons Jay-Jay Okocha.

Bolton dominerte stort i første omgang, og både nevnte Okocha, Kevin Davies og Henrik Pedersen (skudd i stolpen) kunne og burde sendt hjemmelaget i føringen, men vikar Ambrosio var i det umulige hjørnet.

Chelsea-dominans
I 2. omgang skiftet kampen karakter fullstendig. Jussi Jaaskelainen reddet mesterlig på et skudd fra Frank Lampard, mens Geremi skjøt like utenfor, før Hasselbaink misset fra 10 meter etter 57 minutter.

Chelsea måtte vente til det 70 minutt på den forløsende scoringen, som holder laget i kontakt med serieleder Arsenal. Terry smelte ballen i nettet, etter strålende forarbeid av Hasselbaink og Duff.

Sistnevnte mottok ballen på høyresiden, vendte opp og slo ballen innoverskrudd inn i feltet med venstrefoten. Der var Hasselbaink på plass og stusset ballen videre til en umarkert Terry på bakre stolpe, som fra kort hold ikke hadde noen problemer med å føre Chelsea i ledelsen. Spesielt deilig for Terry, siden det var han som lagde selvmålet da Bolton vant på Stamford Bridge før jul.

Fortsatt håp
Duffs scoring var ikke helt ulik den første. Igjen var Hasselbaink nest sist på ballen, da han serverte kula på sølvfat til Duff fra høyrekanten, som bare kunne trille ballen i mål til 2-0 for Chelsea.

Trepoengeren fører London-laget opp på 61 poeng, tre foran Manchester United og seks bak Arsenal.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.