Chelsea kan få trøbbel

Foto: Yuan / Scanpix

Juventus er tilbake i Champions League for første gang siden 2009/10-sesongen og er på jakt etter revansje mot Chelsea.

19.09.12 13:32

Sportspills meny onsdag:
Oddstips:Dansk motvind i Ukraina
Få oversikt:Siste nytt om CL-lagene
Jackpot i V65:I kveld bør du spille på trav

Onsdagens tippekupong består av åtte kamper fra Champions League og fire fra engelsk ligafotball.

Bonuspotten er nå oppe i 1,65 millioner kroner. Vi har som vanlig satt opp to spillforslag som kan leveres direkte i artikkelen.

Har du husket Viking Lotto? Spill om 180 millioner kroner i kveld!

1. Manchester United – Galatasaray
United står med tre strake trepoengere i ligaen og ligger på andreplass, ett poeng bak serieleder Chelsea. På skadefronten ser det bedre ut enn for et par uker siden, men Wayne Rooney, Phil Jones, Ashley Young og Chris Smalling er fortsatt ute.

Troppen: Lindegaard, De Gea, Rafael, Ferdinand, Vidic, Keane, Evans, Evra, Buttner, Valencia, Anderson, Powell, Kagawa, Cleverley, Scholes, Fletcher, Carrick, Giggs, Nani, Van Persie, Welbeck, Hernandez.

Galatasaray vant den tyrkiske ligaen suverent forrige sesong og har også tatt ledelsen denne sesongen etter at det er blitt spilt fire seriekamper i høst. Hakan Balta og Johan Elmander fikk seg noen smeller i 4-0-seieren over Antalyaspor lørdag, men rekker trolig kveldens kamp. Hamit Altintop har slitt med sykdom, og det er uvisst om han blir klar. Dette er for øvrig tyrkernes første gruppespilldeltagelse siden sesongen 2006/07, da det det ble 1-1-4 i gruppespillet. Galatasaray tapte samtlige bortekamper da.

United er normalt sterkest her, selv om Galatasaray har kapasitet. H.

2. Sporting Braga – CFR Cluj
Braga kvalifiserte seg til sluttspillet ved å slå ut Udinese på straffekonk. Spilte meget godt i den avgjørende bortekampen, og avansementet var fortjent. Har åpnet med 1-1-1 i de tre første kampene i den portugisiske serien. Spissen Carlao er eneste fravær. Braga kom til finalen i Europa League sesongen 2010/11, men tapte da 0-1 mot Atletico Madrid. Var også i gruppespillet i EL sist sesong, men røk da ut mot Besiktas i 16-dels finalen. Toppscorer Lima (20 seriemål i fjor) er forsvunnet til Benfica.

CFR Cluj slo fjorårets store CL-overraskelse, Basel, med til sammen 3-1 i det siste kvalifiseringshinderet. Det er spilt åtte kamper i den rumenske ligaen, og Cluj har inntatt fjerdeplassen med sine 13 poeng. Var med i gruppespillet i Champions League i sesongene 2008/09 og 2010/11, begge gangene med 1-1-4 som fasit. Var også med i gruppespillet i Europa League i 2009/10 sesongen. På ni bortekamper disse tre sesongene, ble åtte tapt. Diogo Valente skadet seg i 1-0-seieren over Dinamo Bucuresti i helgen og betegnes som usikker. Vasile Maftei er suspendert.

Det er vanskelig å si hvor bra årets utgave av Braga er på dette nivået. Rumense Cluj har etter hvert bra med erfaring i Europa. HU.

3. Chelsea – Juventus
2012-mesterne leder Premier League etter fire runder selv om det bare ble 0-0 borte mot QPR i helgen. Er så å si skadefrie, kun nykommeren Marko Marin er uaktuell.

Troppen: Cech, Azpilicueta, Ivanovic, Terry, Cahill, Luiz, Cole, Bertrand, Mikel, Romeu, Lampard, Ramires, Mata, Hazard, Oscar, Moses, Piazon, Torres, Sturridge, Turnbull.

Juventus har full pott etter tre runder i Serie A og topper ligaen takket være solide 9-2 i målforskjell. Slo Genoa 1-3 på bortebane forrige runde, og runden før ble bortekampen mot Udinese vunnet hele 4-1. Røk ut etter gruppespillet i sesongen 2009/10 og de to foregående sesongene har ikke Juventus deltatt i Champions League. Simone Padoin og Simone Pepe er eneste fravær. Har nå gått 42 Serie A-kamper uten tap.

Lagene møttes i Champions League sist i 2008/2009 sesongen i åttedelsfinalen. Da vant Chelsea hjemmekampen 1-0 og spilte 2-2 borte.

Vi ser oss nødt til å helgardere dette storoppgjøret. HUB.

4. Shakhtar Donetsk – Nordsjælland
Shakhtar står med full pott etter ni runder i den ukrainske ligaen og leder suverent. Er regjerende seriemester, og slapp derfor kvalifisering. 1-2-3 i gruppespillet sist sesong etter sterke 5-0-1 sesongen før. Marko Devic er meldt skadefri, noe som innebærer at troppen er komplett.

Nordsjælland overrasket stort og ble seriemester i Danmark forrige sesong. Er dermed direkte kvalifisert for gruppespillet denne sesongen. Tapte 1-2 borte mot serieleder FC København i helgen og ligger på tredjeplass med 15 poeng etter 9 runder i Superligaen. Den viktige spissen Mikkel Beckmann spiller trolig fra start selv om han pådro seg en lårskade lørdag.

Vi er veldig begeistret for dette Shakhtar-laget som hadde fire brasilianere i startoppstillingen i siste seriekamp mot Dynamo Kiev. H.

5. Barcelona – Spartak Moskva
Barcelona tok seg lett til semifinalen forrige sesong, men kom så til kort mot Chelseas 11 forsvarsspillere. Har fått en pangstart i ligaen og står med 12 poeng og 12-3 i målforskjell etter fire kamper. Stjerneduoen Carles Puyol og Andres Iniesta er uaktuelle grunnet skader, mens Alexis Sanchez og Jordi Alba er usikre.

Spartak ble klar for gruppespillet etter å ha spilt 2-1 hjemme og 1-1 borte mot Fenerbache i siste kvalifiseringsrunde. I den hjemlige serien har det kladdet litt denne sesongen, og etter åtte kamper ligger ikke moskovittene høyere enn sjuendeplass. Demy de Zeeuw soner karantene i kveld. Den mangeårige Valencia-treneren Unai Emery er for øvrig ny trener av året. De faste forsvarsspillerne Sergei Parshivlyuk og Nicolas Pareja er ute med skader.

Barcelona tapte 1-2 hjemme for Rubin Kazan 20. oktober 2009. Siden dengang har Barcelona sju strake seire på hjemmebane i gruppespillet i CL. Vi ser ingen grunn til å gardere Tito Vilanovas menn denne onsdagen. H.

6. Celtic – Benfica
Celtic overrasket ved å slå ut Helsingborg med 4-0 sammenlagt i playoffrunden, men har åpnet med ”svake” 2-2-1 i den hjemlige ligaen. Er tilbake i gruppespillet for første gang på fire år. Lørdag kom årets første tap i bortekampen mot St. Johnstone (1-2). Kaptein Scott Brown og Charlie Mulgrew er fit for fight, men Georgios Samaras, Paddy McCourt, Anthony Stokes, Beram Kayal, Joe Ledley og Filip Twardzik befinner seg fortsatt på skadelisten.

Troppen: Forster, Matthews, Lustig, Wilson, Mulgrew, Izaguirre, Rogne, Forrest, Commons, Brown, Ambrose, Wanyama, Hooper, Keatings, Lassad, Miku, Zaluska, Chalmers, Watt, George.

Benfica kom på andreplass i den portugisiske serien forrige sesong og er dermed automatisk kvalifisert for årets CL. Leder serien etter 2-1-0 på de første tre. Ble slått ut av vinneren Chelsea i kvartfinalen i forrige sesongs CL. Luisao og Maxi Pereira er ute med karantene, mens Carlos Martins og Luisinho ble igjen i Portugal. Profilene Alex Witsel (Zenit) og Javi Garcia (Manchester City) er nylig solgt.

Dette er neppe den sterkeste utgaven av Celtic, men vi registrerer at skottene har 9-1-0 mot portugisiske lag på hjemmebane gjennom historien og at Celtic vant hjemme mot kveldens motstander både i 2006 og 2007. Slik statistikk kan vi ikke se bort fra, og Benfica har også vesentlige fravær i kveld. HUB.

7. Bayern München – Valencia
Bayern var favoritter mot Chelsea i finalen forrige sesong, men tapte til slutt på straffekonk. etter å ha dominert fra start til slutt. Har startet fryktinngytende i den hjemlige serien og står med ni poeng og 12-2 i målforskjell etter tre kamper. Javi Martínez, Franck Ribéry og Arjen Robben er friskmeldte, men Lukas Raeder, Mario Gomez, Diego Contento og David Alaba er fortsatt på skadelisten.

Valencia endte på tredjeplass i Primera forrige sesong og slapp dermed å spille kvalifisering. Spilte CL-gruppespill også i fjor, men tok seg ikke videre til sluttspillet. Står med beskjedne 1-2-1 etter fire kamper i serien, men har allerede møtt Real Madrid og Barcelona og klarte 1-1 borte mot Real i seriepremieren. Fernando Gago fikk en smell I hodet på landslagsoppdrag med Argentina og er uaktuell i kveld. Heller ikke Banega, Mathieu, Piatti, Canales and Albelda.

Ikke lett å gå mot Bayern i kveld, men vi har råd til litt "luksusgarderinger". HU.

8. Lille - BATE Borisov
Lille endte sist i sin CL-gruppe forrige sesong og måtte som kjent ha ekstraomganger i playoffen mot FC København for å "kvitte" seg med danskene. Har åpnet med svake 1-3-1 på de første seks kampene i Ligue 1. Savnet av Eden Hazard har vært åpenbart i den hjemlige ligaen, men det skal sies at Lille har fått svært dårlig betalt i forhold til spill og sjanser. Er dermed allerede ni poeng bak serieleder Marseille.

BATE Borisov er faktisk med i sitt femte sluttspill på rad, men har ikke avansert fra gruppespillet en gang. Gjestene står med 2-5-5 på bortebane i de fire gruppespillene. Måtte gjennom tre kvalifseringsrunder i år for å komme seg hit. Leder den hviterussiske ligaen når 21 kamper er spilt. Midtbanespilleren Dmitri Baga er eneste skadefravær.

Lille manglet erfaringen på dette nivået sist sesong, men har altså hatt en middels sesongstart og har egentlig alt å tape i kveld. Ingen tvil om at hjemmeseieren er nærmest, men U-faren er til stede. HU.

9. Ipswich – Wolverhampton
De tre neste kampene er hentet fra Championship.
Ipswich har startet sesongen svakt og står med 1-2-2 etter fem runder i Championship. Tapte 0-2 for Middlesbrough i helgen. Midtbanespilleren Cheick Kourouma kan debutere for hjemmelaget i kveld. Den skadeplagede kapteinen Carlos Edwards tålte helgens kamp og starter trolig mot Wolves.

Wolverhampton tok en etterlengtet seier over Leicester lørdag og klatret til 10. plass på tabellen (2-1-2). Ståle Solbakken disponerer en skadefri tropp, men Wolverhampton har variert mye foreløpig. Gjorde en bra førsteomgang mot Leicester (2-0 til pause), men ble tidvis presset i den andre omgangen (2-1). Sylvain Ebanks-Blake scoret 25 seriemål for Wolves i opprykkssesongen til Premier League (2008/2009). Han scoret to seriemål i 2009/10, sju seriemål i 2010/11 og ett seriemål i 2011/12. Tilbake i Championship har han allerede to scoringer på fem kamper i år.

17-10-19 var fasit for Ipswich forrige sesong, og hjemme på Portman Road hadde laget 11-3-9. Tippernes skrekk mot et ustabilt Wolves. Det er nødt til å bli helgardering. HUB.

10. Leicester – Burnley
Leicester tapte 1-2 for Wolverhampton i helgen og står med seks poeng på fem kamper. Men hadde vel fortjent poeng mot Wolves. Var en av de store opprykksfavorittene sist sesong, men endte da på en skuffende 9. plass. Er stilt store forventninger til laget også denne sesongen, men da må laget prestere borte. Begge hjemmekampene er vunnet, sist med sterk 1-0 seier mot Blackpool. Den walisiske landslagsspilleren Andy King måtte ut med skade sist, og midtbanemannen må trolig stå over i kveld.

Burnley slo bunnlaget Peterborough 5-2 forrige runde og har tatt like mange poeng som dagens motstander. En endelig friskmeldt Charlie Austin har allerede notert seg for fire seriemål. Begge bortekampene er tapt hittil. Spissen Danny Ings er langtidsskadet, ellers ser det greit ut for manager Eddie Howe.

Leicester har vunnet begge sine hjemmekamper, mens Burnley har tapt begge sine bortekamper. Er fotball matematikk? Aldeles ikke i Championship, men vi har klart mest tro på hjemmelaget. H.

11. Sheffield Wednesday – Huddersfield
Nyopprykkede Sheffield Wednesday startet med 2-1-0, men har tapt de to siste kampene. Begge har vært bortekamper. Forsvarsspillerne Reda Johnson og Anthony Gardner er i full sving etter skadeavbrekk, og begge er aktuelle i startoppstillingen. Lewis Buxton og Chris Lines er fortsatt på skadelisten.

Nyopprykkede Huddersfield fikk en tung start på sesongen, men står med sju poeng på de siste tre kampene. Forrige helgs matchvinner mot Derby, Danny Ward, rekker trolig dagens kamp, men det er mer usikkert om Adam Hammill blir klar.

Det tilsvarende møtet forrige sesong endte 4-4, og Wednesday vant bortekampen 2-0.

Fallende kurve på hjemmelaget, og stigende kurve på bortelaget. Likevel tror vi mest på hjemmelaget. HU.

12. Burton – York
Den siste kampen er fra League 2.
Begge lagene står med ni poeng etter seks kamper (Burton 3-0-3, York 2-3-1). Etter opprykket fra Conference i 2009, har Burton befunnet seg på nedre halvdel i League Two. Ble nummer tretten i opprykkssesongen (9-5-9 på hjemmebane), ble nummer nitten i sesongen 2010/11 (9-8-6 på hjemmebane) og endte som nummer sytten i fjor (8-7-8) på hjemmebane. Etter seks kamper i år er det blitt tre seire og tre tap. Kommer nå fra to strake seire. Først en sterk borteseier mot Rochdale (1-0) og i helgen ble Oxford smadret 4-0. Hjemmelaget må trolig klare seg uten kantspilleren Cleveland Taylor, mens Chris Palmer testes før kampstart.

York endte som nummer fire i Conference sist sesong, men rykket opp via playoff. Har 1-3-1 på sine seks første seriekamper siden opprykket og foreløpig ikke tapt på bortebane (1-20). Yorks midtbanespiller Scott Kerr er snart tilbake etter et halvt år på skadelisten, men denne kampen kommer litt for tidlig. Troppen er ellers fulltallig.

Hjemmelaget har en meget spennende spissduo i kongoleserne Calvin Zola (to seriemål) og Jason Maghoma (tre seriemål) hittil. Vi som husker godt erindrer at Zola hadde noen scoringsrike sesonger for Crewe for noen år siden.

Vi har bra tro på hjemmelaget her, men York er altså ubeseiret på fremmed gress hittil. Første nederlag i kveld? H.

Klikk her for å levere vår 96-rekker


HTML EMBED
Tipping Midtuke, frist: 19.09.2012 20:40
1. Manchester Unit - Galatasaray H
2. Sporting Braga - CFR Cluj H U
3. Chelsea - Juventus H U B
4. Shakhtar Donets - FC Nordsjælland H
5. Barcelona - Spartak Moskva H
6. Celtic - Benfica H U
7. Bayern München - Valencia H U
8. Lille - BATE Borisov H U
9. Ipswich - Wolverhampton H B
10. Leicester - Burnley H
11. Sheffield Wedne - Huddersfield H
12. Burton Albion - York City H

Klikk her for å levere vår 432-rekker

HTML EMBED
Tipping Midtuke, frist: 19.09.2012 20:40
1. Manchester Unit - Galatasaray H
2. Sporting Braga - CFR Cluj H U
3. Chelsea - Juventus H U B
4. Shakhtar Donets - FC Nordsjælland H
5. Barcelona - Spartak Moskva H
6. Celtic - Benfica H U B
7. Bayern München - Valencia H U
8. Lille - BATE Borisov H U
9. Ipswich - Wolverhampton H U B
10. Leicester - Burnley H
11. Sheffield Wedne - Huddersfield H U
12. Burton Albion - York City H

Har du husket Viking Lotto? Spill om 180 millioner kroner i kveld!

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.