Gå til sidens hovedinnhold

Chelsea kunne puste lettet ut

Og endelig scoret Fernando Torres igjen.

CHELSEA - SJAKHTAR DONETSK 3-2:

Chelsea hadde behov for tre poeng i onsdagens gruppespillkamp i Champions League hjemme mot Sjakhtar Donetsk.

London-laget skulle ikke få det enkelt mot det ukrainske laget som toppet gruppen foran oppgjøret onsdag kveld.

Hjemmelaget tok oppskriftsmessig ledelsen etter seks minutter, før Sjakhtar utlignet kun tre minutter senere. Chelsea slet i første omgang, men de tok likevel igjen ledelsen etter 40 minutter. Dermed ledet London-laget 2-1 til pause.

Sjakhtar utlignet etter kun to minutter av andre omgang, før Chelsea avgjorde kampen fem minutter på overtid.

Dermed klatret Chelsea opp til delt førsteplass i gruppa sammen med Sjakhtar med syv poeng på fire kamper, i en gruppe som nok ikke vil bli avgjort før i siste runde.

- Vi var bedre
Det var en meget skuffet Sjakhtar-manager Mircea Lucescu som uttalte seg til Uefas hjemmesider etter kampen.

- Vi var det beste laget og det var smertefullt å tape denne kampen. Men vi har to kamper igjen og spiller vi som i kveld er jeg sikker på at vi går videre, uttalte manageren.

Roberto Di Mattero var derimot en meget fornøyd herremann etter kampen.

- Dette var tre meget viktige poeng. Vi visste at det ville bli en tøff kamp, og denne kampen viste kanskje at ingenting er avgjørt før i siste runde.

Chelsea-forsvarer, Gary Cahill, skrøt uhemmet av motstanderlaget etter at kampen var over.

- De var veldig, veldig gode. Det så ut som de spilte med fem på topp noen ganger, og kampen bølget veldig mye frem og tilbake. Vi hadde vært fornøyd med ett poeng med tanke på kvaliteten til Sjakhtar, uttalte forsvarskjempen.

Avsluttet måltørken
Fernando Torres, som ikke hadde scoret på 393 minutter før onsdagens oppgjør, sendte hjemmelaget i føringen etter seks minutter, etter en svak inngripen av bortelagets keeper Andrey Pyatov. Torres var våken og jaget et dårlig tilbakespill. Sjakhtar-keeperen skulle dunke ballen opp i banen, men ballen gikk rett i Torres og inn i mål. Dermed stoppet måltørken til den tidligere Liverpool-spissen på 399 minutter.

Kun tre minutter senere utlignet bortelaget. Willian, som tidligere Arsenal-spiss Eduardo, mener er for god for Tottenham, avsluttet et fantastisk angrep fra bortelaget. Fernandinho satte fart inn i boksen og la ballen perfekt ut til Willian som var heldig og skjøt via Petr Cech i Chelsea-målet og i nettet.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Etter 40 minutter kunne Chelsea endelig slippe jubelen løs igjen. Pyatov i Sjakhtar-buret gikk ut for å bryte ballbanen, men Ivanovic headet ballen fordi keeperen og til en ledig Oscar, som enkelt kunne hamre inn 2-1.

Chelsea gikk til pause på stillingen 2-1 etter to kjempebrølere av bortelagets keeper.

Nær sensasjon
Kun to minutter ut i andre omgang måtte et rundspilt Chelsea-lag konstatere at William nok en gang utlignet.

Brasilianeren kunne avslutte et mønsterangrep han selv startet. Han dro seg fint fri på venstrekanten, slo ballen inn til Fernandinho, som sendte ballen raskt videre til David Srna. Han slo ballen flott inn i feltet langs bakken. Der dukket Willian opp og kunne upresset avslutte angrepet han selv startet. 2-2!

67 minutter ut i oppgjøret dukket tidligere Lyn-spiller John Obi Mikel opp og stanget ballen i mål. Assistentdommeren vinket med flagget og målet ble korrekt annullert for offside. Synd for nigerianeren som ikke har scoret på de 213(!) siste kampene fra start for Chelsea. Det ville vært litt av en sensasjon om han hadde scoret der.

Tolv minutter senere var nigerianeren frempå igjen. Pyatov bokset ballen ut av feltet og i returrommet ventet Mikel. Han skjøt ballen mot mål, men uheldigvis strøk ballen stolpen.

Fem minutter på overtid kunne endelig Chelsea-fansen slippe jubelen løs. Juan Mata slo en fin corner, og inne i feltet utnyttet Victor Moses dårlig markering og satte inn 3-2 på over overtid.

Reklame

Her får du tak i valpekalenderen 2021