RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
OVERRASKENDE FAVORITT: Tidligere Chelsea-spiller Gianfranco Zola har lagt sin elsk på Liverpools spillestil, og håper Merseysiderne tar ligagullet.
OVERRASKENDE FAVORITT: Tidligere Chelsea-spiller Gianfranco Zola har lagt sin elsk på Liverpools spillestil, og håper Merseysiderne tar ligagullet. Foto: Montasje (/ Pa Photos / NTB scanpix)

Chelsea-legende håper Liverpool vinner ligaen

Sist oppdatert:
Gianfranco Zola kjenner seg igjen i Brendan Rodgers.

Italienske Gianfranco Zola blir av de fleste Chelsea-supportere ansett for å være en av klubbens største spillere gjennom tidene, og den tidligere spissen fikk godt over 300 kamper for Stamford Bridge-klubben.

Dermed skulle man kanskje tro at han hadde sin gamle klubb som favoritt i kampen om ligagullet, men den gang ei.

- Jeg vet at det går i mot mitt eget lag, men jeg synes det ville vært fantastisk om Liverpool vant tittelen i år, sier Zola i et intervju med fotballmagasinet FourFourTwo.

Samme type fotball
José Mourinho har fått mengder av kritikk for sin defensive tilnærming til flere kamper, og ble av Liverpool-manager Brendan Rodgers beskyldt for å parkere intet mindre enn to busser da Chelsea stakk av med en ufortjent 2-0-seier på Anfield forrige helg.

Også Gianfranco Zola ser ut til å ha ting å utsette på Mourinhos fotballfilosofi, og retter heller skryt mot Rodgers.

NA Live: Følg lørdagens Premier League-runde fra klokken 13.45

- Jeg kjenner ikke så godt til Brendan Rodgers, men hans type fotball er den samme som min. Det er den slags fotball jeg liker, og laget han utfører det på en strålende måte, forteller Zola, som også har lagt spesielt merke til hvordan Rodgers har fått Raheem Sterling til å blomstre.

- Bare se hva Rodgers har fått ut av Sterling. Han har gitt ham spilletid, selvfølgelig, men han har også lært ham flere måter å spille på og bedret hans taktiske forståelse. Rodgers har brukt Sterling i flere posisjoner, og det vil gjøre ham enda bedre, skryter 47-åringen.

Tror mest på City
Med bare to serierunder igjen å spille har tittelkampen i Premier League aldri vært tettere mellom tre lag.

Selv om Zolas personlige favoritt er Liverpool, og han heller ikke vil utelukke Chelsea, ser han på Manchester City som laget med best sjanse til å vinne Premier League.

- Liverpool kastet bort en stor mulighet med tapet forrige helg, men de må putte skuffelsen bak seg og fokusere på de gjenstående kampene. For Chelseas del hadde de en nedtur i midtuken mot Atlético, uten at jeg vil avskrive dem. City har fått en ny sjanse i tittelkampen og tror jeg ikke de gir fra seg initiativet en gang til. Jeg tør likevel ikke å si noe sikkert, til det er det altfor jevnt, sier Zola.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere