Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Chelsea med deilig borteseier

Midstopper Gary Cahill sørget for 1-0-ledelse for Chelsea mot Maccabi Tel Aviv.
Midstopper Gary Cahill sørget for 1-0-ledelse for Chelsea mot Maccabi Tel Aviv.
Sist oppdatert:
Scoret hele fire mål på bortebane, men kunne likevel ikke juble for avansement.

MACCABI TEL AVIV-CHELSEA 0-4

Chelsea tok ledelsen 1-0 etter 20 minutters spill på Sammy Ofer Stadium. Willian slo en god corner, og midtstopper Gary Cahill viste spissegenskaper i feltet da han først headet fra rundt sju meter, og deretter var først på returen.

Det var riktignok hjemmelaget som presset på i åpningsminuttene, men det varte ikke lenge. Chelsea tok over fullstendig over kampen etter ti minutter, og trillet ball på Maccabis banehalvdel. Det kom riktignok ikke så mange store målsjanser ut av ballbesittelsen til Jose Mourinhos menn.

Utvisning før pause

Dramatikken før pause besto således i et rødt kort. Tidligere Chelsea-spiller Tal Ben Haim ble sendt i dusjen etter å ha sparket ned Diego Costa. Etterslengeren var nok ikke av de hardeste, men Haim hadde allerede prøvd å sparke ned Costa en gang, før han lyktes på andre forsøk - uten å være i nærheten av å ta ballen.

Chelsea tok med seg 1-0-ledelsen i garderoben i pausen.

Hjemmelaget hentet ny energi, til tross for at de ble redusert til ti mann. Etter 50 minutter var de virkelig nære en utlikning. En nydelig pasning fra Gal Alberman til Eli Dasa som sprintet oppover langs høyrekanten. Avslutningen kom fra litt i spisseste laget, og Chelsea slapp med skrekken.

Tre mål etter pause

Og så fikk Willian sin ønskesituasjon: frispark fra rundt 20 meter. Midtbanespilleren skrudde ballen over muren og sørget for 2-0-ledelse etter 73 minutter. Men Chelsea ga seg ikke der, Oscar økte ytterligere, til 3-0, bare minutter senere. Han headet inn et velplassert innlegg fra Baba Rahman, fra omtrent fem meter.

Det var likevel ikke helt slutt, Kurt Zouma fastsatte sluttresultatet til 4-0 for Chelsea ett minutt på overtid.

Rotterace om avansement

Maccabi-keeper Rajkovic fikk seg en skikkelig smell etter en krasj med en Chelsea-spiller, men kom seg på beina igjen. Det var det siste som skjedde i Israel før dommeren blåste av oppgjøret.

I motsetning til i serien, har Chelsea ligget godt an i sin Champions League-gruppe.

London-laget holder fortsatt stand på sin andreplass i gruppa, bak Porto, som også har ti poeng etter fem kamper. En overraskende Dinamo Kiev-seier, 2-0, borte mot Porto gjør likevel at det blir et rotterace om avansementet fra gruppe G.

Maccabi Tel Aviv har derimot tapt alle sine kamper i gruppespillet, og er fullstendig hektet av.

Må avgjøre det på Stamford Bridge

I siste kamp møter Chelsea gruppeleder Porto på Stamford Bridge. Samtidig spiller Dinamo Kiev hjemme mot et Maccabi som kun har æren å spille for. Vinner Kiev, må Chelsea slå Porto. Porto slo Chelsea 2-1 i det omvendte møtet mellom lagene.

To lag går videre, mens treeren må spille videre i Europa League. Innbyrdes oppgjør teller først ved like mange poeng.


Her kan du se sammendrag av Maccabi Tel Aviv - Chelsea:

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!