RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Chelsea med «merkelig» Mourinho-melding


FÅR TILLIT: Chelsea-manager José Mourinho.
FÅR TILLIT: Chelsea-manager José Mourinho. Foto: Owen Humphreys (Pa Photos / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Ekspert mener Chelsea-sjefen utfordret klubbledelsen.

Chelsea har slitt voldsomt den siste tiden og den engelske storklubben ligger på en overraskende 16.-plass i Premier League.

Åtte kamper er spilt av sesongen og José Mourinhos menn står med kun åtte poeng i ligaspillet. De blå er allerede ti poeng bak tabelltoppen.

Mandag går imidlertid Chelsea ut med en klar støtteerklæring til Mourinho. Der blir det gjort klart at han har klubbens fulle støtte.

Slike støtteerklæringer er imidlertid ikke alltid godt nytt i fotballen og den «fryktede støtteerklæringen» har blitt et kjent begrep i fotballen.

Mange har mistet jobben kort tid etter en slik melding.

Full støtte
Chelsea skriver følgende i en pressemelding på sin nettside:

«Chelsea ønsker å gjøre det klart at José fortsatt har klubbens fulle støtte. Som José har sagt selv, resultatene har ikke vært gode nok og laget har ikke prestert bra nok. Vi mener likevel han er rett manager og at han kan snu dette. Han har også troppen til å kunne klare det», heter det.

I etterkant av 3-1-tapet mot Southampton på Stamford Bridge i helgen var portugiseren tydelig opptatt av sin egen posisjon i klubben.

- Hvis de sparker meg, så sparker de den beste manageren klubben noen gang har hatt, sa portugiseren uoppfordret i intervju med Sky Sports.

Under sin første periode i Chelsea fikk Mourinho sparken av eier Roman Abramovitsj i 2008, men siden russeren senere hentet Mourinho tilbake til klubben, sitter det trolig langt inne å sparke ham på ny.

- Styrket
TV 2-ekspert Øyvind Alsaker synes det er merkelig at klubben legger ut pressemeldinger på den måten, men mener i bunn og grunn at det er José Mourinho som kommer styrket ut av denne hendelsen.

- Dette er nok et resultat av at det har blitt spekulert høyt i helgen. Da jeg var på Emirates søndag, gikk det sterke rykter om at Chelsea skulle holde pressekonferanse og at Mourinho skulle sparkes, sier han til Nettavisen.

- I det intervjuet etter kampen kom han med en sterk oppfordring til styre og ledelse i klubben. Det var en lang forsvarstale. Det jeg synes var mest interessant var at Mourinho tok opp det at hver gang det går dårlig med Chelsea, så sparker de manageren og det har han rett i, sier Alsaker.

TV 2-kommentatoren tror Chelsea-styret har tatt denne utfordringen og nå kommet fram til at de ville støtte Mourinho offentlig.

- De må ha gått noen runder og kommet fram til at de vil forsøke videre. De følte det vel var på plass med en slik støtteerklæring, sier han.

- Mourinho kommer styrket ut av dette, men nå må han sørge for å vinne fotballkamper så fort som bare det, fortsetter TV 2-profilen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere