*Nettavisen* Sport.

Chelsea pepet av banen

Foto: AFP/Scanpix

Premier League-toget er i ferd med å reise fra londonklubben.

07.02.09 22:34

CHELSEA - HULL 0-0:

Forventningene til Chelsea var enorme foran årets sesong. Under ledelse av ringreven Luis Felipe Scolari, skulle blåtrøyene revansjere de bitre andreplassene fra Premier League og Mesterligaen fra i fjor.

Det startet også strålende, men ettersom tetstriden har dratt seg mer og mer til, har Chelsea blitt stadig blekere, og nå er toget i ferd med å reise ifra Scolaris mannskap.

I lørdagens kamp mot Hull ble vondt verre. Chelsea klarte aldri å finne rytmen mot et hardkjempende bortelag, og måtte tåle å bli buet ut av sine egne fans mot slutten av kampen. Oppgjøret endte til slutt 0-0, noe som betyr at Chelsea nå er fire poeng bak serieleder Manchester United, med to kamper mer spilt enn rødtrøyene.

Heroiske Hull
Det var Chelsea som styrte det meste i løpet av de første 45 minuttene på Stamford Bridge, men Hull har vist igjennom hele sesongen at de ikke er noen kasteball, og lørdag kjempet de nok en gang med nebb og klør mot antatt sterkere motstand.

Omgangens kanskje aller største sjanse tilfalt også gjestene, fem minutter før pause. Et godt innlegg fra kanten traff hodet til Kevin Kilbane og vingen headet i stolpen.

Heldig for hjemmelaget.

Fram til stolpetreffet var det imidlertid Chelsea som hadde stått for farlighetene. John Terry fikk blant annet en stor mulighet tidlig i kampen. Stopperen fikk ballen på fire meter etter et frispark, men avslutningen gikk utrolig nok over det åpne Hull-målet.

Debutant Ricardo Quaresma rakk også å markere seg i løpet av første omgang. Den portugisiske vingen prøvde seg fra høyrekanten, men Matt Duke i gjestenes mål fikk en hånd på ballen og avverget til hjørnespark. Godt jobbet av keeperen.

Også Michael Ballack fikk testet skuddfoten. Tyskeren ble lagt i bakken av Kamil Zayatte, og vertene fikk frispark i farlig posisjon. Ballack tok selv ansvar for dødballen, men skuddet strøk stolpen og gikk ut. Til pause var lagene like langt på 0-0.

Misfornøyde fans
Etter hvilen fortsatte Hull å imponere foran frustrerte Chelsea-supportere. Både Chris Fagan og Dean Marney fikk muligheter til å avgjøre kampen til gjestenes fordel.

Den aller største sjansen fikk sistnevnte. Etter 69 minutter fikk han en nydelig pasning av Geovanni, og avslutningen mot motsatt hjørne snek seg like utenfor stolpen.

Chelsea på sin side, virket umotiverte. De kom til en rekke halvsjanser, uten å lykkes. Selv ikke innbytter Didier Drogba klarte å rydde vei i vellinga mot et kompakt forsvar.

I sluttminuttene fikk også hjemmefansen nok av den svake forestillingen fra sine egne helter. Applaus ble byttet ut med piping, og flere reiste seg og gikk fra stadion.

På overtid var Hull nær ved å stjele alle poengene. Ian Ashbee fikk stå helt alene etter en corner, men skuddet fra skrått hold ville ikke inn, og dermed endte det uavgjort.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag