*Nettavisen* Sport.

Chelsea reddet av islandsk vulkan

Foto: EPA/Scanpix

Everton måtte spille nesten hele kampen med 10 mann, men ga likevel Chelsea tøff motstand helt ut. Eidur Gudjohnsen ble matchvinner for bortelaget.

12.02.05 21:05

EVERTON - CHELSEA 0-1:
Chelsea skuffet forrige helg, med bare 0-0 hjemme mot Manchester City.

Enkelte, deriblant Sir Alex Ferguson, har prøvd å så tvil om London-lagets formkurve. Men mot Everton viste Chelsea at City-kampen bare var et lite feilskjær.

- Jeg er sikker på at mange satt hjemme og håpet at vi skulle tape poeng. Men vi slo tilbake etter forrige søndag, sa en glad islandsk helt til Sportinglife etter kampen.

På Goodison Park startet hjemmelaget i et forrykende tempo, men så ble Evertons nyervervelse James Beattie for het i topplokket. Han lekte okse, skallet til William Gallas bakfra og ble sendt i garderoben av dommer Riley.

Han trengte neppe å dusje etter å ha fått bare syv minutter på banen.

Forsvarte oksen
Beattie påsto etterpå at skallingen ikke var med vilje, og at han såvidt var borti Gallas. Et pinlig forsøk på bortforklaring av Everton-spissen, hodestøtet hans var idioti på kvalifisert nivå.

Men Everton-manager David Moyes forsvarte spissen sin.

- Jeg synes ikke det var en utvisning. Jeg var stopper selv i min tid, og ville skammet meg over å ha gått i bakken så lett, sa Moyes på pressekonferansen etterpå, ifølge Sportinglife.

- John Terry ville aldri i verden gått ned på den måten, raste han.

- Jeg har aldri hørt om noen som skaller ned en annen bakfra mens man løper etter, harselerte Moyes.

Så gjenstår det å se om FA er enig med Everton eller TV-bildene...

Gudjohnsen helten
Chelsea takket og bukket for hjelpen, og overtok raskt initiativet i kampen. Både Duff, Tiago og Gudjohnsen var nære på å gi bortelaget ledelsen uten å lykkes.

De ti gjenværende Everton-spillerne kjempet riktignok som helter defensivt, og ga ikke Mourinhos lag enkelt spillerom.

Men utover i andre omgang ble det tøffere og tøffere å stå imot. Chelsea trykket hardt på, og tjue minutter før slutt kom uttellingen. Eidur Gudjohnsen scoret enkelt etter at innlegget fra Ferreira hadde blitt satt i tverrliggeren av en Everton-forsvarer.

Kynisk
I kjent kynisk stil var Mourinho rask med å gjøre et bytte. Inn med den nye midtbane-eleganten Jarosik, ut med mer offensivt anlagte Joe Cole.

At suksessmanageren ikke følte seg trygg mot slutten, viser også to taktiske bytter de aller siste minuttene.

Men scoringen av den islandske helten Gudjohnsen holdt til tre nye poeng. Chelsea nekter å tape, og nekter også å slippe inn mål. Da skal det godt gjøres å ta igjen serielederen mot slutten.

- Vi konsentrerte oss om vårt eget resultat, og det legger press på Manchester United og Arsenal, smilte matchvinneren.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.