*Nettavisen* Sport.

Chelsea senket av kunstmål: - På kanten av avgrunnen

DRØMMESCORING: Marko Arnautovic' saksespark resulterte i kampens eneste mål da Stoke slo Chelsea. Foto: (Afp / NTB scanpix)

Det negative vil ingen ende ta for London-klubben.

07.11.15 21:16

STOKE - CHELSEA 1-0:

Det aller meste har gått på tverke for Chelsea og José Mourinho i Premier League denne sesongen, og til kampen mot Stoke var den portugisiske manageren atpåtil utestengt og ilagt portforbud på Britannia.

Til tross for det viste Chelsea seg som det klart beste laget gjennom store deler av kampen, og burde ha ledet til pause etter flere store sjanser.

Istedet var det Stoke som tidlig i andre omgang scoret det som skulle vise seg å bli kampens eneste mål, og som dermed påførte Mourinhos menn deres sjuende tap på 12 kamper.

- Det er et Chelsea-lag som står på kanten av avgrunnen nå, kommenterte TV 2s Per-Jarle Heggelund.

Chelsea-keeper Asmir Begovic sto en god kamp, men kunne ikke gjøre noe med Marko Arnautovic' saksespark, og var naturligvis skuffet etter nok et tap.

- Vi gjorde mer enn nok til å få med oss et resultat i dag, men når ting ikke går din vei har man ikke flaksen på sin side, sier Begovic ifølge BBC, og er klar på at han ikke vet hva som skjer med manager Mourinho.

- Det er ikke i våre hender, men vi står bak manageren som man kan se av prestasjonen vår i dag. Vi mener han er rett mann og vi jobber hardt for ham, forteller målvakten.

Chelsea best før pause
Lagene serverte en severdig omgang fotball de første 45 minuttene, og selv om det ikke ble scoring var det tidvis mye fint spill på gressteppet i Stoke-on-Trent.

Særlig Chelsea viste seg fra en langt bedre side enn hva som har vært tilfellet store deler av sesongen, men til tross for flere gode muligheter klarte ikke blåtrøyene fra London å finne nettmaskene før pause.

Diego Costa var mannen som var nærmest, men brasilianeren med spansk pass var to ganger akkurat for sent ute til å skli inn et innlegg.

Stoke på sin side klarte å spille seg fram til én fin sjanse, men Glen Johnsons markkryper ble reddet av tidligere Stoke-målvakt Asmir Begovic.

Ekspertene var imidlertid samstemte i at dette var en Chelsea-prestasjon av det gode, gamle slaget, og etter pause ventet nok mange at London-laget ville fortsette i samme stil og etter hvert få hull på byllen.

Det skjedde ikke.

Ufortjent Stoke-ledelse
Etter hvilen gikk nemlig ikke mer enn åtte minutter før det ble nettkjenning i motsatt ende.

Og for Chelsea må det ha føltes svært urettferdig at det var Stoke som fikk det første målet.

Jon Walters fikk ikke avsluttet skikkelig på en høy ball, og sendte istedet ballen videre til Marko Arnautovic som på akrobatisk vis saksesparket hjemmelaget i ledelsen.

Chelsea fortsatte presset også etter scoringen og var bare centimetere unna utligning da Pedro smelte ballen i stolpen drøyt 20 minutter før full tid.

Ti minutter senere sendte Eden Hazard et skudd millimetere utenfor stolperota, og det skulle bare ikke bli Chelseas dag.

Stoke holdt unna helt inn og påførte dermed Chelseas deres sjuende tap denne sesongen.

Få med deg siste utgave av Tippemagasinet her!

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/player?auth=326mk6lGADSPjeZrN8itmHv4QHXK9wVBliUz96CVmE-i6QditACXzs_8P3CLCzM-JRnSbhjXwFgrFJVN4kgXJODKwOJ30PHb&jsonp=screen9.api.embed&screen9="+typeof(screen9);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.