Gå til sidens hovedinnhold

Chelsea-sjef rasehetses

Styreformann freser mot syndebukkene.

José Mourinho-erstatter Avram Grant (52) har slettes ikke fått ting til å stemme så langt i sin korte trenerkarriere på Stamford Bridge. Lørdag holdt «vesle» Fulham London-rivalen til 0-0 i blåtrøyenes egen storstue.

Det fikk Chelsea-sjefen merke til gagns underveis i oppgjøret. Fansen ropte taktfast på gamlesjef Mourinho etter hvert som klokken tikket mot 90 målløse minutter.

Rasehetses fra tribunen
I etterkant viser det seg imidlertid at Grant har måttet svelge langt større kameler enn som så.

Underveis i den målløse kampen skal grupperinger fansen innad gjentatte ganger ha hetset trenerens jødiske opprinnelse. Det liker styreformann Bruce Buck særdeles dårlig.

- Vi hilser konstruktive tilbakemeldinger velkommen, men vi har hatt et par som kan oppfattes som rasistiske og ani-semittiske, sier Buck til BBC Sport.

Det ønsker absolutt ingen i klubben å assosieres med.

- Slikt tolererer vi ikke. Enten det er skrevet på bannere eller om det synges; det må stanse umiddelbart, krever Buck.

Et fåtall
Grants far opplevde selv å overleve et opphold i en tysk konsentrasjonsleir under 2. verdenskrig. Nå ønsker Buck å unngå at samtlige Chelsea-fans blir stemplet som historieløse.

- Dette ødelegger på urettferdig vis ryktet til størstedelen av Chelsea-fansen. En del som slettes ikke vil assosieres med slik aktivitet, sukker styreformannen.

Terry raser
Samtidig fortsetter ryktene rundt Jose Mourinhos avgang å florere i engelsk presse. Omfanget av sladder har nå blitt så stort at kaptein John Terry har sett seg nødt til å rykke ut og avkrefte at en feide mellom ham og portugiseren var grunnen til den populære trenerens avgang.

- Denne uken ble jeg skikkelig sint på noen oppslag som hevdet at det hadde oppstått krangling mellom meg og Jose, at dette skal være grunnen til at han dro, sier Terry til ESPN.

Det er så langt fra sannheten som det går an å komme, ifølge landslagsklippen.

- Dette er galskap og direkte usant. Sammen med min advokat tar jeg rettslige skritt for å forfølge det, bekrefter stopperen.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot