RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Chelsea skal prøve det umulige

Foto: Nick Potts / Pa Photos
Sist oppdatert:
Ingen har vunnet Champions League to år på rad.

«Bedre lag enn Chelsea har forsøkt og feilet», skriver The Independent om Champions League-vinnernes forsøk på å forsvare tittelen. Så langt har ingen klart det. Og The Independent har vel rett i at bedre lag enn Chelsea har forsøkt.

Det betyr ikke at det vil være umulig for Chelsea å gjøre det først.

Londonklubben gikk tross alt til topps i en sesong hvor laget havnet på femteplass i hjemlig liga, hvor manageren (Andre Villas-Boas) fikk sparken og hvor Barcelona ledet 2-0 (2-1 sammenlagt) og spilte med elleve mann mot ti (John Terry ble utvist) når tre fjerdedeler av semifinalen var spilt.

Det skulle vært umulig for Chelsea å vinne Champions League forrige sesong, men var det ikke. Det bør gi spillerne tro på seg selv også denne sesongen.

- Det har vist seg å være umulig for alle å vinne to år på rad. Det blir vanskelig, det er helt sikkert, men vi skal forsøke. Vi skal forsøke å gjøre det umulige, sier Roberto Di Matteo.

Get Adobe Flash player

Forrige gang et lag vant den gjeveste europacupen to år på rad, het den ikke Champions League, men serievinnercupen. Anført av Marco van Basten, Franco Baresi og Ruud Gullit vant AC Milan både i 1989 og 1990.

Hvis ett lag skulle klart det i våre dager, er det vel Barcelona de fleste ville satt pengene på. Den spanske storklubben vant både i 2009 og 2011, men røk begge ganger ut i semifinalen året etter. Fire tittelforsvarere har spilt seg til finale året etter. AC Milan gjorde det i 1995, Ajax i 1996, Juventus i 1997 og Manchester United i 2009.

Chelseas manager, Roberto Di Matteo, er overbevist om at det er nytteløst å se på historien.

- Det kommer nye utfordringer hver sesong. En klubb som Chelsea vil alltid forsøke å vinne trofeer og oppnå suksess. Det handler om ikke å se tilbake på hva du har utrettet, det er ferdig og nedstøvet. Hver sesong kommer nye, sterke lag som PSG og Juventus og så videre. Det gjør det veldig, veldig vanskelig, mener Di Matteo.

Denne sesongen spiller Chelsea mot Juventus, Sjakhtar Donetsk og Nordsjælland i gruppespillet.

Tirsdagens storkamp mellom Chelsea og Juventus går direkte på Viasat 4. Kampen kan også følges direkte på www.nalive.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere