RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AP/Scanpix

Chelsea sparket manageren

Sist oppdatert:
Avram Grant (53) har fått sparken som manager i Chelsea, melder londonklubben.

Det var altså ikke godt nok å bli nummer to i Premier League og nå finalen i Mesterligaen. Israeleren må pakke sakene og forlate managerstolen i Stamford Bridge.

«Alle i Chelsea vil gjerne takke Avram for hans bidrag etter at han overtok som manager sist september,» står det i en kort melding på klubbens nettsider.

Overtok for Mourinho
Grant har tilbrakt mesteparten av sin tid som fotballtrener i Israel, men flyttet til England i 2006 for å jobbe som teknisk direktør i Portsmouth. Han ble utnevnt til fotballdirektør i Chelsea i juli i fjor.

To måneder senere fikk José Mourinho sparken og Grant overtok portugiserens rolle.

Det førte til et sportslig løft for londonklubben, som avsluttet sesongen med å bli nummer to bak Manchester United i Premier League og med å tape på straffespark for samme klubb i finalen i Mesterligaen.

Små marginer
Det blir selvfølgelig kun en spekulasjon, men hadde ikke John Terry snublet i skuddøyeblikket da han skjøt Chelseas femte straffespark, ville Grant muligens ha beholdt jobben.

Chelsea var heller ikke langt unna å ta sitt tredje seriegull under Roman Abramovitsjs tid som eier. Til slutt var det to fattige poeng som skilte Chelsea fra Manchester United. Londonlaget tapte kun én ligamatch under Avram Grants ledelse.

Hvem overtar?
Blant kandidatene til å erstatte Avram Grant, er nederlenderne Frank Rijkaard og Guus Hiddink bookmakernes favoritter. Rijkaard har nettopp forlatt trenerjobben i Barcelona, mens Hiddink for tiden konsentrerer seg om Russland, som han skal lede i det kommende EM-sluttspillet.

Roberto Mancini, som nylig førte Inter til seriegull i Italia, og Sven-Göran Eriksson er også blant kandidatene engelsk presse trekker fram.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere