*Nettavisen* Sport.

Chelsea sparket Scolari

Foto: Matt Dunham/AP

Mener at sesongen kan reddes ved å bytte manager.

09.02.09 20:45

Chelsea opplyser at Luiz Felipe Scolari har blitt avskjediget med umiddelbar virkning, etter bare et drøyt halvår i jobben. Londonlaget er ikke fornøyd med fjerdeplassen i Premier League.

Lørdagens 0-0-kamp mot Hull ble dråpen som fikk begeret til å renne over for klubbledelsen.

Hiddink, Zola og Grant
- Styret i Chelsea vil gjerne få uttrykke sin takknemlighet for hans tid som manager. Felipe har tilført klubben mye positivt etter at han kom og vi er alle lei oss for at forholdet tok slutt så fort. Dessverre har resultatene og innsatsen til laget sett ut til å forverre seg på et nøkkeltidspunkt av sesongen, sier Chelsea i en pressemelding.

Sky Sports meldte umiddelbart at Guus Hiddink, Gianfranco Zola og Avram Grant kobles til jobben. Scolari erstattet nettopp Grant da han overtok posten på Stamford Bridge.

Scolari fikk en god start på karrieren som Chelsea-manager og innledningsvis så de blåkledte ut til å kunne innfri det favorittstempelet mange eksperter ga klubben før sesongstart.

Vil redde sesongen
Men etter hvert snudde den trenden og Chelsea begynte å avgi unødvendige poeng. I skrivende stund ligger klubben sju poeng bak serieleder Manchester United, som har vunnet ligaen de to siste sesongen og dessuten har en kamp til gode på konkurrentene akkurat nå.

Styret mener at det fortsatt er mulig å redde sesongen.

- For å opprettholde vår mulighet til å vinne de trofeene vi fremdeles kjemper for, følte vi at den eneste løsningen var å gjøre en forandring nå. Jakten på en ny manager har allerede startet og vi håper å ha en erstatter på plass så raskt som mulig, heter det i pressemeldingen.

Assistenten Ray Wilkins vil lede laget inntil en erstatter er ansatt.

Andreplass ikke nok
Avram Grant erstattet José Mourinho, før han fikk sparken i slutten av forrige sesong etter å ha ledet Chelsea til andreplass i Premier League og nå helt fram til finalen i Champions League. Mourinho førte londonlaget til to seriegull før han ble sparket.

Sannsynligvis står Guus Hiddink aller øverst på ønskelisen. Han ledet Russland til en overraskende semifinale i fjorårets EM-sluttspill.

Et annet navn som dukker opp, er Gianfranco Zola. Få spillere har hatt et like godt forhold til Chelsea-fansen som den lille italieneren, som regnes som en av tidenes beste Chelsea-spillere og i dag er manager i West Ham.

Zola har gjort en solid jobb i Hammers etter at han fikk jobben i september. Hans advokat Fulvio Marrucco vil ikke utelukke at Stamford Bridge-jobben kan friste Zola vekk fra Boleyn Ground.

- I øyeblikket vet vi ingenting om koblingen mellom Gianfranco Zola og den ledige jobben i Chelsea. Gianfranco er veldig tilfreds i West Ham og takker klubben for at den ga ham sjansen til å bli manager i Premier League. Det er veldig vanskelig å si om noe vil skje, men Chelsea har en spesiell plass i Gianfranco Zolas hjerte, sier Marrucco i en pressemelding.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag