RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Chelsea-spillerne skal lære å «hate» Leeds

Foto: Getty Images / All over Press
- Denne kampen er spesielt viktig for fansen, sier Rafa Benitez.

Chelseas utenlandske spillere skal på skolebenken før onsdagens ligacupkamp mot Leeds, for å lære hvor bitre rivaler de to klubbene er.

Leeds har falt dypt siden velmaktsdagene og har ikke hatt mange kamper mot Chelsea de siste årene. Klubbene og deres tilhengere har imidlertid vært erkefiender siden den beryktede FA-cupfinaleomkampen i 1970, som var full av stygge taklinger og dårlig oppførsel.

Leeds har slått ut Everton og Southampton på vei mot kvartfinale i ligacupen og vil svært gjerne ha Chelsea-skalpen også.

- Vi skal snakke med spillerne og forklare litt om historien. Alle kamper er viktige, men denne er spesielt viktig for tilhengerne og klubben, sa Benitez tirsdag.

Chelsea er tilbake fra Japan, der det ble tap i VM-finalen for klubblag. Siden klubben er ute av mesterligaen og langt fra toppen i eliteserien, vokser betydningen av ligacupen.

Ekstra krydder til onsdagens kamp i Leeds gir også det betente forholdet mellom Benitez og Leeds-manager Neil Warnock.

I 2007 sendte Benitez et reservepreget Liverpool-lag på banen mot Fulham for å spare stjernene til mesterligafinalen. Fulham-seieren bidro til at Warnocks Sheffield United-lag rykket ned.

Warnock har aldri tilgitt Benitez og sier at han er usikker på om han vil ta Chelsea-manageren i hånden før kampen.

- Jeg er profesjonell og kommer til å oppføre meg, sier Benitez.

Det blir Chelseas åttende kamp på 24 dager, men manageren sier at hardt kampprogram er noe klubben bare må leve med. John Terry er fortsatt ute med skade, mens Daniel Sturridge er tvilsom. John Obi Mikel, Gary Cahill og Ramires er utestengt. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere