Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Chelsea-stjernene til finalen

Foto: Ian Kington / AP
Sist oppdatert:
Elfenbenskysten herjer i afrikamesterskapet, og i dag er det Mali som får bank.

Onsdagens øvrige meny:
Tipping: 11 Milan-stjerner ute
Trav: Vi stoler på en tetløper i V65!
Viking Lotto: Spill her!

Onsdagens langoddsprogram består av over 40 objekter, og vi kan blant annet spille på semifinalene i afrikamesterskapet, Barcelona, Bayern München, Sunderland og norsk håndball.

Det er langt mellom gullklumpene på menyen, så vi nøyer oss med en litt forsiktig dobbel.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
58. Hertha Berlin - Borussia Mönchengladbach H 2,80
Borussia Mönchengladbach ligger bare tre poeng bak serieleder Borussia Dortmund og spiller en meget viktig hjemmekamp mot Schalke 04 i Bundesligaen allerede lørdag. Cupen har derfor trolig ikke høyeste prioritet om dagen. Hertha får tilbake meget viktige Rafael (midtbane) og forsvarsspilleren Mijatovic etter karantene, og hjemmeseier til 2,80 er et interessant langskudd.

Dagens avslag
64. Stuttgart – Bayern München B 1,45
1,45 i odds på at Bayern skal vinne denne cupkvartfinalen på bortebane, er på ingen måte spillbart. La gå at Stuttgart er i elendig form. Men Bayern har selv mistet serieledelsen etter skuffende fire poeng på de siste tre kampene, og skal snart ut i viktige kamper i Champions League. Cupen har nok klart lavest prioritert av disse tre mesterskapene.

Dagens spill
42. Mali – Elfenbenskysten B 1,40
Semifinale i afrikamesterskapet.
Elfenbenskystens stjernemannskap (Kalou og Drogba fra Chelsea, brødrene Touré fra Manchester City, Tioté fra Newcastle og Gervinho fra Arsenal) har innfridd alle forventninger, og så langt i mesterskapet er det verken blitt poengtap eller baklengsmål.

Landslagssjef Francois Zahoui har rotert mye på laget i løpet av mesterskapet, noe som har gjort at troppen har fått godt med hvile og tid til å restituere seg. Kalou er friskmeldt, og da ser det ut til at Elfenbenskysten stiller med Premier League-stjerner på fem av seks plasser på midtbanen og i angrep.

Mali, som ikke var blant favorittene før mesterskapet, har hatt en mer broket vei til semifinalen. Det ble tap for Ghana i grunnspillet, og kvartfinalen mot Gabon ble avgjort på straffekonk. Malis utligning til 1-1 kom for øvrig kun få minutter før full ordinær tid var unnagjort.

Mali har Barcelona-stjernen Keita i troppen, men har ikke samme bredde som Elfenbenskysten. Landslagssjef og 80-tallshelt Alain Giresse har varslet at flere spillere skal testes før kampen, men han har ikke villet navngi hvem som er usikre. Keita sliter med en vond ankel, men rekker etter all sannsynlighet oppgjøret.

Selv om 1,40 er veldig lavt på en semifinale i et stort mesterskap, skal det være så stor klasseforskjell på disse lagene at vi tar med seier til Elfenbenskysten i en dobbel.

66. Kortrijk – Mons H 1,65
Semifinale i den belgiske cupen. Kortrijk leder 2-1 etter det første møtet.
Vinneren møter enten Lokeren (midt på tabellen) eller Lierse (fjerde sist) i finalen. Ingen av lagene har vunnet cupen eller serien tidligere, så dette er en flott mulighet til å fylle premieskapet på klubbhuset med sølvtøy.

Kortrijk har gjort det klart av disse to denne sesongen. Ligger på en sterk 5. plass, men har 1-3-1 på de siste fem kampene. Forsvareren David Vandenbroeck og angriperen Brecht Capon er ute med skader.

Mons på 10. ende er imidlertid i langt dårligere forfatning. På de siste 5 kampene er det kun blitt ett poeng og 5-13 i målforskjell. I kveld må de klare seg uten de offensive og faste spillerne Ibou Sawaneh og Matumona Zola, samt midtbanespilleren Rachid Bourabia. I tillegg er forsvarerne Matthieu Debisschop og Mael Lepicier usikre.

Mons vant 3-1 hjemme da lagene møttes i serien tidligere i sesongen, men da fikk Kortrijk rødt kort rett etter pause.

Det er to vidt forskjellige lag som møtes. Kortrijk slipper inn veldig få mål, mens det renner inn mål begge veier for Mons. I dag er Mons nødt til å angripe, og det vil garantert gi Kortrijk mange muligheter mot et lekk og muligens skadeskutt Mons-forsvar. Et spill på over 2,5 mål ville vært aktuelt dersom det hadde stått på programmet.

I stedet spiller vi Kortrijk, som er det beste laget av disse to og som er i langt bedre form, til 1,65 i odds.

Spilleforslag onsdag (spillestopp kl 19.55) til 2,31 i odds:
42. Mali – Elfenbenskysten 5,30 - 3,65 - 1,40
66. Kortrijk – Mons 1,65 - 2,90 - 3,35
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!