RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Chelsea underpresterer: - Nå svinger Mourinho øksen


VRAKER FLERE: Chelsea-manager Jose Mourinho gjør trolig store endringer på laget.
VRAKER FLERE: Chelsea-manager Jose Mourinho gjør trolig store endringer på laget. Foto: Glyn Kirk (Afp)
Flere Chelsea-stjerner blir trolig benket til onsdagens Champions League-kamp, men problemene ser ut til å stikke dypt hos de blå.

Etter tre tap på fem kamper i Premier League ser Chelsea-trener José Mourinho sitt snitt til å prøve ut nye ting når London-klubben åpner Champions League-sesongen hjemme mot israelske Maccabi Tel Aviv. Daily Mail melder at flere av lagets største spillere, deriblant John Terry, Branislav Ivanovic og Diego Costa, blir å finne på benken onsdag kveld.

Andre navn som også ser ut til å bli droppet er Nemanja Matic, som erstattes av unggutten Ruben Loftus-Cheek, mens Oscar kommer inn for Pedro. Nyervervelsen på venstreback, Baba Rahman, kan også få sin debut mens César Azpilicueta blir flyttet ut på sin vante høyrebackposisjon. For nevnte Costa skal Mourinho være klar til å gi Loic Rémy en sjanse, da Radamel Falcao ikke rekker kampen grunnet skade.

- Jeg kommer til å gjøre noen endringer fordi jeg må prøve en forskjellig dynamikk. Jeg må prøve noen andre fjes og gi sjanser til de som ikke har fått spille, men som har jobbet hardt, fortalte Mourinho til Daily Mail.

Splittet garderobe

Samme avis hevdet for et par dager siden at det pågår en indre splid i klubben etter at Eva Carneiro ble skjelt ut av den mektige portugisiske manageren for over en måned siden. Da den spanske klubblegen stormet ut for å hjelpe Eden Hazard i 2-2-kampen mot Swansea i ligapremieren skal Mourinho ha kalt Carneiro «filha da puta» (horeunge) og siden da har Carneiro ikke vært tilstede på Chelseas trenerbenk.

- Uansett om du er doktor, materialforvalter eller sekretær på benken så må du forstår spillet. Du må vite at man har én spiller mindre på banen når man kommer på for å hjelpe en spiller. Du må være sikker på at spilleren har en seriøs skade, fortalte Mourinho til SkySports  etter situasjonen som ledet til at Carneiro ble forvist fra benken av Chelsea-manageren.

IKKE TILBAKE: Eva Carneiro er fortsatt ikke tilbake på Chelsea-benken.

- Jeg var sikker på at det ikke var et seriøst problem. Spilleren (Eden Hazard) hadde fått en trøkk og han var sliten. Mitt medisinske apparat, på impuls, var naive og jeg var etterlatt med åtte spillere på en kontring etter en dødball, fortalte portugiseren.

Det ryktes at flere Chelsea-ansatte holder med Carneiro og Chelsea-eier Roman Abramovitsjs kone, Dasha Zhukova, sammen med flere av partnerne til diverse Chelsea-spillere føler at Mourinho var respektløs mot Chelseas kvinnelige lege. Videre skal Mourinho også ha havnet på kant med Diego Costa over feiringen av fjorårets seriegull der Costa skal ha tatt en dag lenger fri enn han fikk lov til, mens spillere som Willian, Eden Hazard og Oscar har sett seg lei Mourinhos rigide system, og vil spille med større frihet.

Ugjenkjennelige

Chelsea var i fjor det gjerrigste laget i Premier League og slapp inn bare 32 mål. I år har ikke laget klart å holde nullen en eneste gang og står med 12 baklengs etter kun fem kamper. Ingen store endringer er blitt gjort med lagets stamme med sentrale spillere som Terry, Courtois (som nå er skadet) og Matic fortsatt i klubben. Mourinho prøvde i sommer å signere Everton-stopper John Stones for å tilføre laget noe nytt defensivt, men Everton skal ha sagt nei til bud rundt 400 millioner kroner for den engelske landslagsstopperen.

Mourinho og Chelsea satser på en mer positiv start på årets Champions League-sesong, og kampen mot Maccabi Tel Aviv sparkes i gang kl 20:45

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere