RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Chelsea videre etter fyrverkeri

Eidur Gudjohnsen.
Eidur Gudjohnsen. (Reuters/Scanpix)
Sist oppdatert:
Chelsea er klar for kvartfinalen etter å ha slått Barcelona 4-2 i tidenes fotballfyrverkeri på Stamford Bridge. Manchester United er utslått.

Vi fulgte kampene direkte.

Vi kommer tilbake med mer

Bakgrunn:
I kveld spilles returoppgjørene i tre av åttedelsfinalene i Champions League. Chelsea må hente inn Barcelonas 2-1-ledelse hjemme på Stamford Bridge, Manchester United drar til San Siro for å slå Milan med minst ett mål, mens Werder Bremen får en nærmest umulig oppgave i Frankrike etter å ha tapt 0-3 mot Lyon for to uker siden.

Favorittene
Både Chelsea og Barcelona har vært nevnt blant de aller største favorittene til Champions League-tittelen. I kveld er det europeiske eventyret over for minst ett av lagene. Etter Barcelonas 2-1-seier for to uker siden har avisene vært fulle av skriverier om manager-krigen mellom Jose Mourinho og Frank Rijkaard.

Chelsea fikk spissen Didier Drogba utvist på Nou Camp. Jose Mourinho var rasende etter kampen fordi Frank Rijkaard visstnok skulle ha tilbrakt pausen i dommergarderoben. Chelsea portugisiske manager hevdet nederlenderen forsøkte å påvirke dommer Anders Frisk.

Chelsea-spillerne kom for seint på banen til andre omgang, og etter kampen droppet Mourinho den obligatoriske pressekonferansen. Det hele toppet seg da Chelsea-ledelsen hevdet at Mouinho ble sparket bak av Barcas hjelpetrener i spillertunnelen.

Chelsea - Barcelona (1-2)
Stamford Bridge, tirsdag kl. 20.45
Vårt tips: 1-1

Chelsea er avhengig av seier for å ta seg videre til kvartfinalen. London-laget har møtt spansk motstand i europacupen fem ganger tidligere. Tre ganger har det endt med hjemmeseier, mens de to øvrige oppgjørene har endt uavgjort. Barcelona, på sin side, har vært i England hele 18 ganger tidligere. Det har endt med seks seirer, fire uavgjorte og åtte tap.

De to lagene spilte mot hverandre i kvartfinalen i Champions League i 2000. Den gang vant Chelsea 3-1 hjemme i London, før Barca gikk videre til semien etter 5-1 på Nou Camp.

Chelsea må klare seg uten suspenderte Didier Drogba og skadede Arjen Robben. Barcelona må klare seg uten midtstopper Rafael Marquez, men får tilbake Ludovic Giuly.

Milan - Manchester United (1-0)
San Siro, tirsdag kl. 20.45
Vårt tips: 0-0

Hvem ryker ut i kveld?
Manchester United
AC Milan
Vet ikke

Se resultat
Manchester United må slå Milan i Italia for ikke å være ferdig i årets Champions League. Det har ingen andre engelske lag klart tidligere. På ni tidligere oppgjør mot engelsk motstand står italienerne med fire seirer og fem uavgjort. Manchester United har vært i Italia ti ganger - og kommet hjem med bare to seirer og én uavgjort.

Milan har vunnet de fem siste hjemmekampene i Champions League, mens United ikke har bokført en eneste seier på de fire siste bortekampene i turneringen.

Manchester United må klare seg uten skadede Gary Neville og Louis Saha, men Ruud van Nistelrooy nærmer seg normal kampform igjen. Milan må unnvære storstjernen Andrej Sjevtsjenko som fortsatt er skadet, men Filippo Inzaghi er tilgjengelig igjen.

Lyon - Werder Bremen (3-0)
Stade Gerland, tirsdag kl. 20.45
Vårt tips: 1-1

Werder Bremen reiser til Frankrike med lite annet enn æren å spille for. Franskmennene imponerte stort da Werder ble banket 3-0 hjemme i Bremen. For fem år siden ledet riktignok Lyon også 3-0 over Werder etter første kamp, for så å tape 0-5 i returmøtet i UEFA-cupen. Den gang kom imidlertid 3-0-seieren på hjemmebane. Ikke siden 1960 har et lag blitt utslått av den gjeveste Europa-cupen etter å ha vunnet 3-0 borte.

Lyon må fortsatt klare seg uten skadede Anthony Réveillère og Claudio Caçapa, og benker trolig Pierre-Alain Frau. I stedet vil hjemmelaget starte med en midtbanespiller til, og la Sylvain Wiltord klare seg alene på topp. Kaptein Frank Baumann er tilbake for tyskerne, men spissen Ivan Klasnik, nylig tilbake fra skade, starter på benken.

Trykk her for å følge kampene direkte.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere