*Nettavisen* Sport.

Chelseas Ba-bud akseptert

Foto: Reuters/Scanpix

Newcastle bekrefter.

02.01.13 16:08

Det har ikke vært noen hemmelighet at Chelsea har ønsket å hente Demba Ba fra Newcastle, og nå nærmer det seg en overgang.

På sine nettsider bekrefter Newcastle onsdag ettermiddag at londonklubben har fått et bud akseptert for den målfarlige spissen. Ifølge pressemeldingen skal Chelsea ha utløst en utkjøpsklausul som ba har i kontrakten og kan dermed diskutere betingelser med Ba.

Siden spissen har hatt en kontraktsbestemt utkjøpsklausul, kan ikke Newcastle hindre ham i å gå til Chelsea. Newcastle ønsker ikke å opplyse om hvor mye Chelseas bud er på.

Det har blitt spekulert i media om at utkjøpsklausulen skal være på rundt 7,5 millioner pund.

Ba har vært en åpenbaring siden han kom til Premier League. Han spilte først for West Ham, før han gikk gratis til Newcastle og ble en stor suksess fra første stund.

I sin første Newcastle-sesong scoret han 16 mål på 34 ligakamper. Så langt denne sesongen har det blitt 13 mål på 20 ligakamper. I West Ham scoret han sju mål på 12 ligakamper.

Før han kom til engelsk fotball spilte Ba Rouen if Frankrike og Mouscroun i Belgia, samt den tyske klubben Hoffenheim. Han har 16 landskamper for Senegal.

På grunn av at Chelseas bud er akseptert kommer Ba ikke til å spille onsdagens ligakamp mot Everton, opplyser Tyneside-klubben.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag