Gå til sidens hovedinnhold

Chelseas nye måltyv

Daniel Sturridge blir bare bedre og bedre i blått.

PRESTON - CHELSEA 0-2:

Daniel Sturridge forlot Manchester City til fordel for Chelsea sommeren 2009, etter at han ikke hadde kommet til enighet med de lyseblå om en ny avtale. Siden de to klubbene aldri ble enige om noen overgangssum, og siden Sturridge fortsatt er under 24 år, ble det bestemt under en høring at londonklubben til slutt måtte ut med rundt 35 millioner norske kroner for spissen.

De helblå må også betale City rundt 5 millioner kroner etter at Sturridge har spilt 10, 20, 30 og 40 kamper for klubben.

Avtalen innebærer i tillegg at Chelsea må ut med 10 nye millioner når Sturridge starter en landskamp, og skulle Chelsea velge å selge spilleren videre, skal Manchester City ha 15 prosent av denne summen. Totalt kan overgangen altså koste Chelsea rundt 65 millioner pluss de eventuelle 15 prosentene. Med andre ord kan Sturridge vise seg å bli en dyrekjøpt 20-åring.

Viser målteft
Men heldigvis for Chelsea har unggutten allerede vist tegn på at han er verdt pengene, og det er først og fremst i FA-cupen han har fått muligheten til å vise seg fram i den blå drakta.

Spissens to første mål for londonklubben kom i FA-cupmøtet med Watford 3. januar, og i femterunde kampen mot Preston lørdag var 20-åringen nok en gang på pletten og fant nettet.

Nicolas Anelka hadde først sendt Chelsea i føringen før pause. Den raske franskmannen skar inn fra venstre og satte ballen imellom beina på Sean St. Ledger og inn i mål via keeper.

Og like etter pause tok Sturridge godt vare på en retur fra Preston-keeper Andy Lonergan. John Terry hadde først headet mot mål etter en corner, og returen satte altså Sturridge i mål.

Full kontroll
Et forholdsvis toppet Chelsea, med stjerner som John Terry, Frank Lampard, Michael Ballack og Nicolas Anelka fra start, hadde stort sett full kontroll på begivenhetene på Deepdale.

Hjemmelagets største sjanse kom ved Darren Carter. Midtbanespilleren hadde muligheten til å utligne, men satte ballen på utrolig vis over tverrliggeren fra svært kort hold.

Etter Sturridges scoring like etter pause var det imidlertid aldri noen stor tvil om hvor seieren ville havne, og dermed kunne de regjerende mesterne spasere enkelt videre til neste runde.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar